منو
بوستان سعدی، باب سوم: در عشق و مستی و شور

بوستان سعدی، باب سوم: در عشق و مستی و شور

  • 5 قطعه
  • 139 دقیقه مدت کتاب
  • 11454 دریافت شده
نویسنده: سعدی شیرازی
راوی: اسماعیل آذر
قالب: روایی
دسته‌بندی: رمان و داستان
در این کتاب گویا باب سوم از بوستان سعدی شیرازی را با نام «در عشق و مستی و شور» بشنوید. این کتاب را با روایت و گزارش دکتر اسماعیل آذر تقدیم حضورتان می‌کنیم.

از ایرانصدا بشنوید

شیخ مصلح‌الدین سعدی شیرازی، بوستان را زمانی که در سفر بود، سرود و هنگام بازگشت به شیراز آن را بر دوستانش عرضه کرد. این اثر در قالب مثنوی و در بحر متقارب است و از نظر قالب و وزن شعری «حماسی» است؛ هرچند که از نظر محتوا به اخلاق، تربیت، سیاست و اجتماعیات پرداخته است.
ویژگی مهم این اثر، روانی و سادگی زبان‌ آن در کنار مفاهیم عمیق‌اخلاقی‌-حکمی است که شیخ شیراز در ضمن حکایات به آنها اشاره می‌کند.
بوستان از نظر جوهر شعری مقامی ممتاز دارد و یکی از مثنوی‌های برتر زبان فارسی قلمداد می‌شود. گرچه چنین می‌نماید که گلستان اعتبار ظاهری و عمومیت بیشتری از بوستان پیدا کرده است، برخی نظری جز این ابراز داشته‌اند.
از میان حکایت‌های آن حدود بیست تا سی حکایت مهم‌تر و قابل بحث و بقیه، تمثیل‌ها و نکته‌های اجتماعی، تربیتی، سیاسی و اخلاقی است که ظاهراً سعدی برای ارائه و رنگ‌آمیزی و دل‌پذیرکردن دیدگاه‌های خود آفریده و هر یک را در جای لازم به کار برده است. بنابراین، به‌سختی می‌توان پذیرفت که حوادث این حکایت‌ها، به‌خصوص آنها که خود شاعر به عنوان یکی از شخصیت‌های حکایت ظاهر می‌شود، در عالم واقع اتفاق افتاده باشد؛ به‌ویژه آنکه این حکایت‌ها کمتر در منابع پیشین نمونه و مأخذی دارد. از میان حکایت‌ها، داستان سفر سعدی به سومنات، بسیار مورد بحث و نقد و نظر قرار گرفته و در وقوع آن تردید وجود دارد .
با این همه، حکایت‌های بوستان از نظر شکل‌شناسی، محتوا و القای اندیشه‌های سعدی مهم و سزاوار مطالعه و تحقیق است.
بوستان با آنکه درظاهر نخستین کتاب سعدی است، آرمان‌شهر و مدینه‌ی فاضله وی نام گرفته و برخی از محقّقان «جهان مطلوب سعدی» را در آن یافته‌اند.
سعدی در این کتاب زیباترین ارزش‌های اخلاقی را با والاترین دیدگاه‌های اجتماعی درهم آمیخته و با ترکیب فرهنگ ناب ایرانی ـ اسلامی و تجربه اندوزی‌های کم‌نظیر، جهان مطلوب خود را وصف کرده است.

امتیاز

کیفیت هنری و اجرای صداپیشگان

5

محتوا و داستان

5

مشخصات کتاب گویا

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

  • کاربر مهمان
    مانند همیشه عالی بود. سپاس بی اندازه از استاد آذر گرانقدر و دیگران. یک بار دانلود و چندین بار گوش دادن و لذت بردن و آموختن... پاینده باشید
  • کاربر مهمان
    استاد اسماعیل آذر بسیار عالی هستند خیلی علاقه مندیم که صدای ایشان رو در آثار دیگه بشنویم
  • کاربر مهمان
    سلام. خسته نباشید خدا قوت واقعا عالیه بوستان رو باید با صدای استاد آذر گوش کرد
  • کاربر مهمان
    بسیار عالی بود ممنون از همه‌ی دست اندر کاران مخصوصا دکتر آذر بزرگوار
  • کاربر مهمان
    بسیار سپاسگزارم. پایدار باشید. درود بر شما
  • کاربر مهمان
    از انتخاب دکتر آذر واقعا سپاس گزارم، بسیار عالی اند ایشان...
  • کاربر مهمان
    هر چقدر گوش میکنم سیر نمیشم
  • کاربر مهمان
    بهتر از این نمیشه استاد آذر واقعا استاد بتمام معناست
  • کاربر مهمان
    برای سازندگان این مجموعه طلب عافیت می‌کنم
  • کاربر مهمان
    بسیار عالی ودلنشین. حقیقتا یک کلاس درسه. خیلی ممنون ایران صدا. با تشکر صمیمانه از استاد اسماعیل آذر. همیشه سلامت باشید استاد ارجمند.
  • کاربر مهمان
    درود هااااااااااااااا
  • کاربر مهمان
    چه خوب و به موقع، توقع نداشتم😁
  • کاربر مهمان
    عالی بود

تصاویر

از همین نویسنده

از همین گوینده

کتاب گویا