منو
بابا لنگ دراز

بابا لنگ دراز

  • 7 قطعه
  • 60 دقیقه مدت کتاب
  • 5253 دریافت شده
نویسنده: جین وبستر
راوی: بهروز رضوی
قالب: روایی
دسته‌بندی: رمان و داستان
کتاب گویای «بابا لنگ‌دراز» اثر مشهور و ماندگار «جین وبستر»، مجموعه نامه‌هایی است که دختری جوان به نام «جودی ابوت» برای پدرخوانده‌ی گمنام خود می‌نویسد و در آن از زندگی و احساسات خود می‌گوید.

از ایرانصدا بشنوید

جودی ابوت (جروشا ابوت) با موهای قرمز بافته‌شده‌اش، دختری مهربان و یتیم، ولی شاد و باهوش است که پدر و مادرش را زمانی که هنوز کودکی بیش نبود، از دست داد.
او را در خیابانی در «نیویورک سیتی» پیدا کردند و به یتیم‌خانه‌ی «جان گیر» منتقل شد؛ جایی که او توانایی خود برای نوشتن را کشف کرد. یکی از مقالات او توجه وکیلی به نام «جان اسمیت» را جلب می‌کند و بدون آن‌که جودی او را بشناسد، جان به او اجازه می‌دهد تا تحصیلات خود را برای حضور در دبیرستان «یادبود لینکلن» ادامه دهد... .

* درباره‌ی کتاب
بابا لنگ‌دراز یک رمان نامه‌نگارانه‌ی دنباله‌دار، اثر جین وبستر، نویسنده‌ی آمریکایی است. این رمان اولین بار در سال 1912 منتشر شد و داستان ماجراهای قهرمانش را، که یک دختر جوان به نام «جودی ابوت» است، روایت می‌کند. بابا لنگ‌دراز موفق‌ترین کتاب جین وبستر است.
بابا لنگ‌دراز نخست به‌صورت دنباله‌دار در مجله‌ی آمریکایی «خانه‌ی بانوان» منتشر می‌شد که سرانجام در سال 1912 به‌صورت کتاب منتشر شد و به فروش بالایی دست یافت. این کتاب تنها یک اثر داستانی ساده نبود، بلکه برانگیزاننده‌ی تحرکی برای بهبود وضعیت نگهداری از کودکان یتیم نیز بود. در سال 1914 نمایش‌نامه‌ی موفقی از آن با اقتباس خود وبستر بر روی صحنه رفت. در سال 1919 نیز فیلمی صامت با بازی «مری پیکفورد» از روی آن ساخته شد. وبستر در سال 1914 «دشمن عزیز» را که دنباله‌ای برای بابا لنگ‌دراز بود، منتشر کرد.

* درباره‌ی نویسنده
«آلیس جین چندلر وبستر»؛ (زاده 24 ژوئیه 1876 – درگذشته 11 ژوئن 1916) بانوی رمان‌نویس و نمایش‌نامه‌نویس آمریکایی بود که آثار برجسته‌ای چون بابا لنگ‌دراز و دشمن عزیز را به رشته‌ی تحریر درآورده است.
جین وبستر در سال 1876 در روستای «فردونیا ایالت نیویورک آمریکا» به‌دنیا آمد. مادرش، «آنی مافت وبستر»، خواهرزاده‌ی «مارک تواین» و پدر او «چارلز لوتر وبستر»، مدیرمالی مارک تواین و ناشر بسیاری از کتاب‌های وی بود. او تنها فرزند خانواده‌ای بود که به ادبیات و نشر اندیشه و فرهنگ توجه ویژه‌ای داشتند. در سال 1888، پدرش دچار مشکل شد و خانواده به فردونیا بازگشتند. وی در سال 1891 براثر مصرف بیش از حد مواد مخدر خودکشی کرد.
آلیس در مدرسه‌ی عادی فردونیا شرکت کرد و در سال 1894 در رشته‌ی نقاشی چینی فارغ‌التحصیل شد. از سال 1894 تا 1896، او در مدرسه‌ی «لیدی جین گری»، شماره‌ی 269 خیابان کورت، در بینگهامتون به‌عنوان یک دانش‌آموز خارج از ایالت تحصیل کرد. در دوران حضور او در این مدرسه، موسیقی، هنر، نامه‌نویسی، دیکشنری و رفتار را به حدود 20 دختر آموزش داد. مدرسه‌ی لیدی جین خاکستری الهام‌بخش بسیاری از جزئیات مدرسه در رمان وبستر Just Patty ازجمله چیدمان مدرسه، نام اتاق‌ها (سالن آسمان، کوچه‌ی بهشت)، لباس فرم و برنامه‌ی روزانه دختران و معلمان بود. در مدرسه بود که آلیس به جین معروف شد. از آنجا که هم‌اتاقی او نیز آلیس نام داشت، مدرسه پرسید آیا می‌تواند از نام دیگری استفاده کند؟ او «جین» را انتخاب کرد، یک تغییر در نام میانی او. جین در ژوئن 1896 از مدرسه فارغ‌التحصیل شد.
جین وبستر بعدازظهر 10 ژوئن 1916 وارد بیمارستان زنان اسلون نیویورک شد. در ساعت 10:30 شب، جین دختر شش و ربع پوندی (حدوداً 3 کیلوگرم) اش را بدنیا آورد. در ابتدا همه چیز خوب بود، اما جین وبستر بیمار شد و در تب زایمان در ساعت 7:30 صبح در 11 ژوئن 1916 درگذشت. دخترش به افتخار او جین (جین کوچک) نامگذاری شد.

جین وبستر سبکی ساده و روان داشت و دیدگاه‌های اجتماعی و سیاسی خود را در نوشته‌هایش مطرح می‌کرد. از خصوصیات سبک وی این است که مخاطبانش در محدوده‌ی سنی خاصی قرار نمی‌گیرند. از این دیدگاه شیوه‌ی نگارش جین وبستر بسیار شبیه مارک تواین است. یکی از دلایل این تأثیرپذیری خویشاوندی مادر جین با مارک تواین و علاقه‌مندی و مطالعه‌ی زیاد آثار وی در نوجوانی است.

کتاب‌شناسی آثار او به این شرح است:
وقتی پتی به دانشکده می‌رفت (1903)، شاهدخت ویت (1905)، جری جوان (1907)، معمای چهارتکه (1908)، هیاهوی بسیار برای پیتر (1909)، تنها پتی (1911)، بابا لنگ‌دراز (1912)، دشمن عزیز (1915).

* کتاب:
Daddy Long Legs (1912)

* اقتباس‌ها:
تاکنون چندین فیلم سینمایی و برنامه‌ی تلویزیونی از روی این کتاب ساخته شده‌است که برخی از آن‌ها عبارت‌اند از:
1- بابا لنگ‌دراز (فیلم 1919) (فیلمی صامت با بازی مری پیکفورد)؛
2- بابا لنگ‌دراز (فیلم 1931) (با بازی جنت گینور)؛
3- بابا لنگ‌دراز (فیلم 1938) (محصول هلند)؛
4- بابا لنگ‌دراز (فیلم 1955)؛
5- بابا لنگ‌دراز (انیمه) (محصول 1990 ژاپن)؛
6- بابا لنگ‌دراز (فیلم 2005) (محصول کره جنوبی).

امتیاز

کیفیت هنری و اجرای صداپیشگان

4

محتوا و داستان

4

فصل ها

مشخصات کتاب گویا

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

  • سلام صدای اقای رضوی فوق العاده زیباس محتوا داستان ناقص بود
  • کاش صداهای دیگه ای هم شنیده می‌شد
  • دروود بر عمو بهروز حنجره طلا، دمت گرم و بازدمت گرم و باز هم دمت گرم
  • عالییییی .سپاس. مینا
  • صدا خوبه واقعا اما مرد آخه اونم برای جودی؟؟؟؟؟چرا واقعاااا
  • من به شخصه صدای اقای رضوی را دوست دارم . حتی قبلا در نظرسنجی یکی از داستان ها نوشته بودم اقای رضوی افریده شده تا با صدای دلنشینش داستان بخواند اما با کمال احترام برای خوانش این داستان صدای ایشان مناسب نبود خوانش این کتاب بایست به خانمی که تن صدای شیطنت امیز داشته باشد ،داده میشد
  • خیلی خوب بودددددد
  • میدونید درد اینجاست سال انتشار این کتاب با اشغال ایران از طرف روس‌ها و فرار محمد علیشاه و اوضاع درب و داغون کشور در زمان احمدشاه درست زمانی که ما قرار بوده یک قحطی تحمیلی رو با مردن آدمهای کشورمون بگذرونیم یکی شده😢 حقیقتا در مرکز انرژی و شاهراه دنیا قرار گرفتن روزگار امروزمون رو رقم زده
  • با اینکه صدا فوق العاده است اما بابالنگ دراز خاطرات یک دختره و بهتر بود یه بانوی خوش صدا داستان را بخواند برای همین نتوانستم بیشتر از نصف یک قسمت را بشنوم
  • سلام ناقص هست؟
  • کاربر مهمان
    سلام ناقص هست؟
    خلاصه کتاب است
  • کاش این کتاب هم مثل آنشرلی باصدای خانم خوانش میشد
  • کتاب زیبا بود اما حتی نصف داستان هم خوانده نشده! تمام ماجرا های مهم داستان از جمله هویت بابالنگ دراز و ماجرای جرویس پندلتون حذف شده!! چرا واقعا؟؟
  • سلام، آخ، با صدای خانم شیرزاد... چی می‌شد!

تصاویر

از همین نویسنده

از همین گوینده

کتاب گویا