منو
سفر در اتاق کتابت

سفر در اتاق کتابت

  • 9 قطعه
  • 116 دقیقه مدت کتاب
  • 4299 دریافت شده
نویسنده: پل آستر
راوی: بهروز رضوی , فاطمه رکنی
قالب: روایی
دسته‌بندی: کتاب گویا
«آقای بلنک» سال‌‌خورده به‌تنهایی در اتاقی به سر می‌برد که نمی‌داند آن‌جا کجاست و چرا در آن مکان قرار دارد. پیرمرد چیز زیادی از گذشته‌اش به خاطر نمی‌آورد، اما کم‌کم سرنخ‌هایی درباره‌ی موقعیت و گذشته‌اش به‌دست می‌آورد.

از ایرانصدا بشنوید

او با افسر سابق پلیس، زنی سال‌‌خورده به نام «آنا»، پزشکش «فار» و زنی به نام «سوفی» دیدار می‌کند. آقای بلنک متوجه می‌شود که در گذشته، این افراد و خیلی‌های دیگر را به مأموریت‌هایی فرستاده که اغلب سخت و طاقت‌فرسا بوده‌اند.
از آن‌جایی که درمی‌یابد او و آنا دل‌سپرده‌‌ی یکدیگرند، بابت رفتار گذشته‌اش از او عذرخواهی می‌کند. آنا در جواب می‌گوید: احتیاجی به اظهار پشیمانی نیست، چراکه او خود موجودیتش را از آقای بلنک دارد. آقای بلنک تصور می‌کند که قرار گرفتنش در آن اتاق که بی‌شباهت به زندانی شدن نیست، کاری است که این افراد و دیگران برای انتقام گرفتن از او انجام داده‌اند. بلنک ازطرفی درباره‌‌ی آن افراد احساس گناه می‌کند و از طرف دیگر از آن موقعیت پیش‌آمده عصبانی است و به‌دنبال جواب‌هایی برای سؤال‌هایش می‌گردد.
او در اتاقش به دست‌نوشته‌ای برخورد می‌کند که خواندنش او را به خود مشغول می‌کند. دست‌نوشته ماجراهای شخصی به نام «گراف» را در سرزمینی خیالی، اما شبیه آمریکا در سال‌های دور روایت می‌کند. گراف همسر و دخترش را گم کرده‌بود و از طرف دولت مأمور شده‌بود به تحقیق درباره‌‌ی دوست قدیمی‌اش «لن» برود. گمان برده می‌شد لن به سرزمین‌های بیگانه رفته و قصد رهبری شورش‌هایی علیه کشور خود را دارد.
پزشک آقای بلنک، فار، از او می‌خواهد که این داستان نیمه‌تمام را به سلیقه‌ی خود تمام کند و این کار را یک آزمایش و جزئی از درمان آقای بلنک می‌خواند. آقای بلنک می‌گوید که گراف در ادامه‌ی ماجرا بسیار سرگردان می‌شود، چراکه به نظرش می‌رسد دسیسه‌های زیادی در کار است و لن که گفته می‌شود متهم این قضیه است، شاید به‌نوعی قربانی باشد.

* درباره‌ی کتاب
کتاب «سفر در اتاق کتابت» رمانی ابهام‌آمیز است که اولین بار در سال 2006 چاپ شد. در اتاقی کوچک همراه با پل آستر، نویسنده‌ی برجسته‌ی آمریکایی، روایتی شفاف، خواندنی و درعین‌حال مبهم و رازآلود را شاهد هستیم که از دریچه‌ی نگاه پیرمردی می‌گذرد. پیرمرد هیچ‌چیزی به‌خاطر ندارد و به‌تازگی در این اتاق ناآشنا به هوش آمده‌است.

* درباره‌ی نویسنده
«پل بنجامین آستر» (زاده‌‌ی 3 فوریه1947) رمان‌نویس، فیلم‌نامه‌نویس، شاعر آمریکایی و مترجم (زبان فرانسه) است. او متولد «نیوآرک» در «نیوجرسی» است، اما «بروکلین» را به‌‌عنوان شهر اول و آخر خودش انتخاب کرد. شهری که بارها در رمان‌هایش به آن اشاره کرده‌است. اکنون پل آستر به‌‌حدی در بروکلین محبوب است که شهردار بروکلین به نمایندگی از مردم این ایالت، یک روز را به نام پل آستر نام‌گذاری کرده‌است.
آستر دانش‌آموخته‌ی رشته‌‌ی ادبیات تطبیقی است. او پس از فارغ‌‌التحصیلی از دانشگاه کلمبیا در سال 1970 به پاریس رفت و به ترجمه‌ی آثار ادبی فرانسوی روی آورد. او از زمان بازگشت خود به آمریکا در سال 1974، کتاب‌های شعر، مقاله و رمان‌های متعددی را به چاپ رسانده‌است.
آستر تا سال 1980 چند کتاب شعر منتشر کرد که بعدها سرآغاز انتقال وی از مرز ظریف شعر به نثر شد.
آستر برنده‌ی جایزه‌ی «بریکس مدیسیس»،‌ جایزه‌ی «پرنس استومریاس» و جایزه‌ی «مورتون داون زیبل» است. آثار او به بیش از چهل زبان ترجمه شده‌اند.
پل آستر ابتدا با نویسنده‌ای به نام «لیدیا دیویس» ازدواج کرد و از او پسری به نام «دنیل آستر» دارد. سپس در سال 1981 با همسر دوم خود به نام «سیری هوست وِت» که او هم نویسنده بود، ازدواج کرد و حاصل آن دختری به نام «سوفی آستر» است.
شهرت او بیشتر به‌‌سبب مجموعه‌ی سه‌گانه نیویورک است که از سه داستان به‌هم‌‌پیوسته، اما بی‌پایان، با نام‌های «شهر شیشه‌ای»(1985)، «ارواح یا اشباح»(1986) و «اتاق دربسته»(1986) تشکیل شده‌‌است. این سه‌گانه یک تفسیر پست‌‌مدرن از داستان کارآگاهی و رمزوراز است و مضامین فلسفی را کاوش می‌‌کند.
همچنین از فیلم‌نامه‌های او می‌توان به «لولو روی پل» اشاره کرد. رمان‌های پل آستر در دایره‌‌ی رمان‌های «پست‌‌مدرن» طبقه‌بندی شده‌است، هرچند که خودش عنوان ‌پست‌مدرن را درباره‌ی داستان‌هایش نمی‌پسندد.
پل آستر نویسنده‌ای پرمخاطب است که به‌سبب سبک چندقالبی «داستان در داستان» شهره‌‌ی خاص و عام است. از آثار او که بسیاری هم به فارسی ترجمه شده‌اند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
خاطرات زمستان، شهر شیشه‌ای، ارواح، هیولای دریایی، کتاب اوهام، دیوانگی در بروکلین، اتاق در بسته، شب پیش‌گویی، مون پالاس، کشور آخرین‌ها، سه‌گانه نیویورک، اختراع انزوا، هیولا (لویاتان)، سفر در اتاق تحریر، مردی در تاریکی، ناپیدا، تیمبوکتو، سانست پارک، دست‌‌به‌دهان (گاه‌شماری شکست‌های نخستین).

* برخی از افتخارات و جوایز پل آستر عبارت‎‌‌اند از:
- عضویت در آکادمی هنر و علوم آمریکا (2003)؛
- عضویت در آکادمی هنر و ادبیات آمریکا (2006)؛
- دریافت نشان دکترای افتخاری از دانشگاه لیژ (2007)؛
- جایزه‌ی ادبی شاهزاده آستوریاس (2006)؛
- جایزه‌ی Morton Dauwen Zabel از آکادمی هنر و ادبیات آمریکا (1990)؛
- جایزه‌ی پن/فاکنر برای کتاب موسیقی شانس (1991)؛
- جایزه‌ی ادبیات خارجی فرهنگ فرانسه (Prix France Culture de Littérature Étrangère) برای کتاب سه‌گانه‌ی نیویورک (1989).

* کتاب:
Travels in the Scriptorium (2006)

امتیاز

کیفیت هنری و اجرای صداپیشگان

5

محتوا و داستان

4

فصل ها

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

  • سلام راوی ک جناب استاد رضوی باشد خلی دلچسب است من روایت آقای بهروزرضوی دوست دارم خداوند سلامتی بدهدبه استادبزرگ
  • رمان به قدری هوشمندانه نوشته شده که واقعا خواننده رو به حیرت میندازه. دوستانی که متوجه موضوع نشدند باید رمان رو با دقت بیشتری گوش بدن و ضمنا با آثار دیگر پل استر آشنا باشند. جناب استاد رضوی هم با صدای خودشون زیبایی اثر رو تکمیل کردند.
  • سلام ،من فک کنم صدای اقای رضوی دیگه خیلی یک نواخت و تکراری شده ،ایا بهتر نیست به دیگر هنر مندان فرصت داده بشه تا خودشون رو امتحان کنند تشکر
  • صدای استاد رضوی تکراری شده😐😐😐😂😂😂 داداش گوشاتو بشور این صدا تکراری نمیشه باید تا هست استفاده کرد و لذت برد
  • استاد رضوی چرا من انقدر عاشق صداتم؟؟
  • چقدرررر عجیب غریب بود من که هیچی ازش سر در نیاوردم(ر_قاین)
  • من هم نفهمیدم چی شد .مینا

تصاویر

از همین نویسنده

از همین گوینده

کتاب گویا