منو
به رنگ غدیر (گزیده‌ی غدیریه‌های شعر فارسی)

به رنگ غدیر (گزیده‌ی غدیریه‌های شعر فارسی)

  • 5 قطعه
  • 117 دقیقه مدت کتاب
  • 1858 دریافت شده
نویسنده:
راوی: رضا خضرایی , فاطمه رکنی
قالب: روایی
دسته‌بندی: شعر
این کتابِ گویا گل‌چینی است از سروده‌های شاعران پارسی‌‌زبان درباره‌ی واقعه‌ی «غدیر خم» و مقام والای «امام علی(علیه‌‌السلام)».

از ایرانصدا بشنوید

واقعه‌‌ی «غدیر» از مهم‌ترین وقایع تاریخ اسلام است که در آن، پیامبر اسلام(ص) هنگام بازگشت از «حجةالوداع» در تاریخ 18ذی‌الحجه سال دهم قمری، در مکانی به نام «غدیرخم»، امام علی(ع) را ولی و جانشین خود معرفی کرد و حاضران که بزرگان صحابه نیز در میانشان بودند، در آنجا با امام علی(ع) بیعت کردند. پیامبر(ص) و دیگر معصومان، این روز را «عید» خوانده‌اند و مسلمانان، به‌ویژه شیعیان، این روز را جشن می‌گیرند.

*جلوه‌ی واقعه «غدیر» در ادبیات فارسی:
کمتر شاعرى مى‌توان یافت که دست‌‌‌کم جرعه‌اى از خم غدیر ننوشیده، جان تشنه‌اش حلاوت حلالِ عشق علوى ـ این شراب طهور ـ را نچشیده باشد. نه‌‌‌‌‌تنها شاعران بزرگ عرب، که شاعران حق‌جو و حقیقت‌گو هم از هر نژاد و زبان، به اصالت این برکه‌‌ی بابرکت و به زلالى این چشمه‌‌ی جوشان شهادت داده‌اند. در این میان شاعران پارسى‌گوى نیز به حقانیّت غدیرخم گواهى داده و گاه با سرودن چکامه‌هاى فاخر و بلند، و غدیریّه‌هاى غرّا و رسا، گوى سبقت از همگنان ربوده‌اند؛ چراکه ایرانیان مسلمان را از همان نخست به على و آل پاکش گرایشى برتر و ارادتى فزون‌تر بود و شاعران بزرگ و بیدار هم که همیشه زبان گویاى ملّت و مردم بوده‌اند، مردمان مسلمان را به همین گرایش سفارش مى‌کردند.
گفتنى است که پیش‌ترها دانشمند آگاه «علاّمه امینى» غدیریّه‌هاى بسیارى را که از همان روز نخست در محضر پیامبر اسلام(ص) خوانده مى‌شد و نیز بعدها دانشمندان و شاعرانِ بنام، به زبان عربى سروده بودند، از لابه‌لاى متون و منابع بیرون کشید و در اثر سترگ خود «الغدیر» منتشر ساخت.
پس از او نیز شاگردان و تربیت‌‌یافتگان در مکتب پربارش در تکمیل و تداوم آن کوشیده‌اند.
کتاب گویایی که پیش روی شماست، گزیده‌ای است از اشعاری که در کتاب «سیمای حضرت علی(ع) در ادبیات شعر فارسی» به انتخابِ «سهیل معظمی گودرزی» آمده است. این کتاب منبعی است ارزشمند از همه‌ی اشعاری که در ستایش مقام شامخ امیرالمؤمنین در ادبیات فارسی سروده شده است.

* اشعار این شاعران را در این کتاب گویا می‌شنوید:
مولانا جلا الدین محمد بلخی(مولوی)، ناصرخسرو قبادیانی، آزاد کشمیری، آذر خراسانی، ادیب‌‌الممالک فراهانی، امینی تبریزی، محمدحسین بهجتی(شفق)، پروین مارشال پیرغیبی، پیروی شیرازی، جواد نوربخش، حسینی هراتی، حمداله مستوفی، رجایی اصفهانی، میرزا محمد رفیع(باذل)، مصطفی سرابی خراسانی، شکیبی اصفهانی، محمدعلی شیدای اصفهانی، صابر کرمانی، صغیر اصفهانی، عطار نیشابوری، فرصت شیرازی، قاآنی شیرازی، حسن قادر بروجردی، طالع کازرونی، طوطی همدانی، کسایی مروزی، لطفعلی بیک آذر بیگدلی، ملک الشعرا بهار، محمدحسین غروی اصفهانی، محمدعلی مردانی، محمد هاشمی، میرزا محمدعلی سروش اصفهانی، میرزا محمدعلی وامق یزدی، میرزا حبیب اله خراسانی، نشاطی سمنانی، نویدی شیرازی، ملّا فتح‌الله شوشتری(وفایی)، وقار شیرازی و رضا اسماعیلی.

امتیاز

کیفیت هنری و اجرای صداپیشگان

5

محتوا و داستان

5

فصل ها

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

  • دمتون گرررم ..... اشعار درمورد حضرت علی دل ادمو گرم میکنه .....دمتووون گرم ....حشرتون با مولا علی
  • خانم رکنی عالیه
  • سلام بسیار عالی چقدر زیبا اشعار سروده شده وچه زیبا خوانده می شود اجرتون با خدا ی علی علیه السلام
  • با سلام خسته نباشید واقعا تشکر

تصاویر

از همین گوینده

کتاب گویا