منو
ارواح

ارواح

  • 8 قطعه
  • 128 دقیقه مدت کتاب
  • 11894 دریافت شده
«آبی»، کارآگاه خصوصی و ماهر، از طرف «سفید» مأمور می‌شود که شخصی به نام «سیاه» را زیر نظر بگیرد و هر هفته گزارشی از کارهای او تنظیم کند و برای سفید بفرستد. آبی در روند مأموریت خود رفته‌رفته درمی‌یابد که با پرونده‌ای غیرعادی روبه‌رو است.

از ایرانصدا بشنوید

آقای «آبی» کارآگاهی خصوصی است که مسئولیت تعقیب و زیر نظر گرفتن آقای «سیاه» را به عهده می‌گیرد.
آقای سفید که این کار را به او پیشنهاد داده است، آپارتمانی را در اختیار او می‌گذارد تا از آنجا به خانه‌ی «سیاه» تسلط داشته باشد و او را ببیند.
آقای آبی به تماسی کوتاه با خانم آبی آینده اکتفا می‌کند و دیگر با او تماسی نمی‌گیرد. هر روز سیاه را زیر نظر می‌گیرد و تک تک حرکات او را به سفید گزارش می‌دهد. البته کم‌کم از این کار خسته می‌شود، زیرا کاری غیرعادی از سیاه نمی‌بیند.
روزی در خیابان با خانم آبی آینده روبه‌رو می‌شود و او را همراه مرد دیگری می‌بیند. زن به‌محض دیدن آبی، دچار خشم دیوانه‌واری می‌شود و به او حمله می‌کند. مرد همراه، زن را که دیگر خانم آبی آینده محسوب نمی‌شود، از آنجا دور می‌کند. آبی دچار خشم و اندوه می‌شود و حق را به زن می‌دهد.
مدتی بعد آبی با هیأتی مبدل، برای ارتباط بیشتر با سیاه، به جلوی ساختمان محل اقامت او می‌رود، خودش را گدایی پیر جا‌می‌زند و سیاه به او کمک می‌کند.
در دومین برخوردشان سیاه کنار او می‌نشیند و ساعت‌ها با هم صحبت می‌کنند. آبی تصمیم می‌گیرد که در گزارشش به سفید از این جریان صحبتی به میان نیاورد. وقتی سفید در جواب به او می‌نویسد که: «چرا دروغ می‌گویی؟» شک آبی درباره‌ی ارتباط سیاه و سفید با هم و متحد بودنشان به یقین تبدیل می‌شود.
در برخورد بعدی با سیاه، آبی خود را نماینده‌ی فروش بیمه‌ معرفی می‌کند و سیاه خود را کارآگاه خصوصی سیاه می‌گوید که مدتی است کسی را زیر نظر دارد و تعقیب می‌کند.

* درباره‌ی کتاب:
رمان ارواح دومین داستان از «سه‌گانه‌ی نیویورک» مجموعه‌ی سه رمان از نویسنده‌ی پست‌مدرن آمریکایی است که بین سال‌های 1985 تا 1987 منتشر شد. هر یک از این سه رمان، داستان جنایی و شخصیت‌های مجزایی دارند و فقط به‌سبب مکان مشترکشان، این سه‌گانه را تشکیل داده‌اند. این سه رمان عبارت‌اند از: «شهر شیشه‌ای»(1985)، «ارواح»(1986) و «اتاق دربسته»(1987).
موقعیت‌های خلاقانه‌ای که «پل استر» در روند داستان ارواح پیش می‌‌گیرد؛ کارآگاه خصوصی را نه‌تنها به‌عنوان مغزی متفکر و آگاه مطرح نمی‌کند (تا مشابه داستان‌های کارگاهی-پلیسی دیگر به کشف معمای داستان بپردازد)؛ بلکه از آن شخصیتی می‌‌آفریند که باوجود داشتن هوش و درایت، خود نیز به جزیی از ماجرای معما بدل می‌‌شود و در آن حل می‌‌گردد و این‌گونه تراژدی داستان را رقم می زند.
دستگاهی مخوف‌ و مقتدر، مردی‌ را به‌ جاسوسی‌ و مراقبت‌ از یک نویسنده‌‌ی روشن‌فکر می‌گمارد. مرد جاسوس‌ به‌ مقتضای‌ شرایط‌ جدیدش‌، رفته‌ رفته‌ تنها و خلوت‌گزین‌ می‌شود. روزی‌ درمی‌یابد که‌ مرد همسایه‌ نیز مأمور مراقبت‌ از اوست‌. سپس‌ دچار این‌ وهم‌ می‌شود که‌ مرد همسایه‌ کسی‌ نیست‌ جز خود او. گویی‌ انسان‌ تنهایی‌ است‌ که‌ مراقبت‌ از خود را به‌ عهده‌ دارد و اگر دست‌ از پا خطا کند، به‌ دست‌ خود کشته‌ می‌شود.


* درباره‌ی نویسنده:
«پل بنجامین اُوستر» (زاده 3 فوریه 1947) رمان‌نویس، فیلم‌نامه‌نویس، شاعر آمریکایی و مترجم (زبان فرانسه) است. او متولد «نیوآرک»، «نیوجرسی» است؛ اما بروکلین را به عنوان شهر اول و آخر خودش انتخاب کرد. شهری که بارها در رمان‌های خودش به آن پرداخته است. اکنون پل استر به حدی در بروکلین محبوب است که شهردار بروکلین به نمایندگی از مردم این ایالت، طی اعلامیه‌ای یک روز را به نام پل استر نام‌گذاری کرده است.
استر پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه کلمبیا در سال 1970، به پاریس رفت و به ترجمه‌ی آثار ادبی فرانسوی روی آورد. او از زمان بازگشت خود به آمریکا در سال 1974، کتاب‌های شعر، مقاله و رمان‌های متعددی را به چاپ رسانده است. آثار پل استر به بیش از چهل زبان ترجمه شده‌اند.
پل استر ابتدا با نویسنده‌ای به نام «لیدیا دیویس» ازدواج کرد و از او پسری به نام «دنیل استر» دارد. سپس در سال 1981 با همسر دوم خود به نام «سیری هوست وِت» که او هم نویسنده بود، ازدواج کرد و حاصل آن دختری به نام «سوفی استر» است.
شهرت او بیشتر به خاطر مجموعهٔ سه‌گانه نیویورک است. همچنین از فیلم‌نامه‌های او می‌توان به «لولو روی پل» اشاره کرد. رمان‌های پل استر در دایره رمان‌های «پست مدرن» طبقه‌بندی شده است؛ هرچند که خودش عنوان ‌پست‌مدرن را درباره‌ی داستان‌هایش نمی‌پسندد.
پل استر نویسنده‌ای پرمخاطب است که به سبب سبک چندقالبی «داستان در داستان» شهره‌ خاص و عام است.
از آثار او که بسیاری هم به فارسی ترجمه شده‌اند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
خاطرات زمستان، شهر شیشه‌ای، ارواح، هیولای دریایی، کتاب اوهام، دیوانگی در بروکلین، اتاق در بسته، شب پیش‌گویی، مون پالاس، کشور آخرین‌ها، سه‌گانه نیویورک، اختراع انزوا، هیولا (لویاتان)، سفر در اتاق تحریر، مردی در تاریکی، ناپیدا، حماقت در بروکلین، تیمبوکتو، سانست پارک، دست به دهان (گاه‌شماری شکست‌های نخستین)

سه گانه نیویورک مجموعه ای از رمان های نویسنده آمریکایی پل استر است که، در قالب داستان هایی به نام های : شهر شیشه (1985) ، اشباح (1986) و اتاق قفل شده (1986) منتشر می شده. این سه گانه یک تفسیر پست مدرن از داستان کارآگاهی و رمز و راز است ، و مضامین مختلف فلسفی را کاوش می کند.

کتاب:


***** از شما مخاطبین محترم بابت کیفیت پایین برخی قسمت ها پوزش می خواهیم****

امتیاز

کیفیت هنری و اجرای صداپیشگان

5

محتوا و داستان

4

فصل ها

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

  • اخرش چی شد
  • واقعا آخرش نا معلوم بود چرا و دلیل این کارشون چی بود درسته موفق شدن یکنفر رو از ادمی عمل گرا و قوی به شخصی با روحیات و خلقیات دیگر تبدیل کنن ولی دلیل این کار و چرایی اون اصلا مشخص نشد که هیچ اشاره ای هم بهش نشد در این چند ماهه اخیر کتابهای معماییتون کاملا بی محتوا و با جواب ندادن یه خیلی از سوالها تمام میشه چراها و چگونگی خیلی از اعمال بی جواب میمونه
  • سلام لطفا کتابهای ژانر وحشت رو بیشتر در فهرستتون قرار بدین مثل کوچه اشباح... ممنون ایرانصدا جون...
  • فکر کنم الان دو هفته هم سر شده کتاب معمایی نگذاشتید ضمن اینکه این چند تای معمایی اخر خیلی ... بی سر و ته بدون مشخص بودن ادله ها و بیشتر شبیه قصه گویی های بچه های 5-6 ساله از کتابی که خوندن بوده فقط اول و آخر داستان رو تعریف میکنن بدون ابنکه دلیل ها بینش ها و روابط ادم ها رو مشخص کنن
  • با تشکر اجرکم الله آز نهضت کتابخوانی شما ته این داستان به هم و رشد یکدفعه
  • خیلی داستان جالب و جذابی بود. بهترین همراه در خط واحد کسل کننده که مسیر رو هیجان انگیز میکرد. ممنون از ترجمه و صداگزاری جالبتون
  • من که نفهمیدم اخرش چی شد هر کی فهمید به منم بگه بعدش چرا شخصیت قرمز نداشت ؟
  • ایران صدا چرا دیگه کتاب برامون نمی خونی ؟ آخرین کتاب ژانر جنایی همینه بقیش رو گوش دادم چیز جدیدی فعلا بیرون ندادی که .....😪😒😔😔😔😔😔😔😔🙁🙁☹☹☹
  • لطفا کتاب معمایی جنایی بزارید،خیلی وقته نداشتین ،تنها سرگرمیه روزهای کروناییمه تو قرنطینه خوزستان
  • راستش ازاین زنانه خوشم نیومد
  • هنوز گوش نکردم ولی به نظر جالب می‌آید
  • جالب بود ممنون
  • عالی وباکیفیت
  • چی بود اصلا؟چی شد من نفهمیدم
  • تازه می خوام شروع کنم ولی با وجود صدای آقای رضوی حتما عالی هست 🤩 لطفا از صدای آقای بهروز رضوی بیشتر استفاده کنید
  • عالی بود
  • اصلا خوشم نیومد. حیف وقتی که تلف شد😔
  • من برخلاف منقدین کارهای آستر را مطلقاً پست‌مدرنیستی نمی‌بینم. با هیچ خوانشی از پست‌مدرنیسم، کارهای وی در این ژانر نمی‌گنجد.

تصاویر

از همین نویسنده

از همین گوینده

کتاب گویا