منو
سفر به انتهای شب

سفر به انتهای شب

  • 11 قطعه
  • 273 دقیقه مدت کتاب
  • 21667 دریافت شده
این کتاب داستان ضدقهرمانی به‌نام «فردینان باردامو» است که بین سال‌های جنگ جهانی اول تا دوم زندگی می‌کرد.

از ایرانصدا بشنوید

«فردینان باردامو» خرده بورژوایی بی‌وطن و بی‌قید است که خرابه‌های به‌جامانده از جنگ جهانی اول را ترک می‌کند و به آفریقا می‌رود تا بختش را بیازماید. وقتی از گرما و امراض آفریقا به تنگ می‌آید، به سرزمین تجدد و تمدن، آمریکا و شهرهای نیویورک و دیترویت، می‌رود و سرانجام به‌عنوان پزشکی شکست‌خورده به وطنش، فرانسه، برمی‌گردد.
او از روزهای جوانی خودش می‌گوید که بیشتر به ولگردی و خوش‌گذرانی گذشته‌ است. باردومو یک پزشک و فردی بداخلاق است. دیگران و رسم و رسوم جاری بین آنان را به دیده‌ی ‌ تحقیر می‌نگرد، همواره غرغر می‌کند و علاقه دارد حرفش را در قالب جملات قصار بیان کند.
فردینان مثل خیلی از ماها دچار خودسانسوری نیست. او حتی تمام مکنونات ذهنی و قلبی‌اش را بی‌ترس و واهمه فریاد می‌زند. ترس، نفرت، بیزاری و تقریبا هر احساسی را که داشته باشد، فریاد می‌زند. فردینان ترسی از ابراز وجود ندارد.
قهرمان داستان، برایش مهم نیست چطور دیده می‌شود و یا اینکه چه رفتار زشت و ناجوان‌مردانه‌ای از خود نشان می‌دهد، او فقط می‌خواهد زنده بماند.

* درباره کتاب:
سفر به انتهای شب، نخستین رمان «لویی فردینان سلین» نویسنده فرانسوی است که در 1932 چاپ شد. این کتاب نخستین و شاید مهم‌ترین رمان سلین است که تاحدودی داستان خود او است و اثری اتوبیوگرافی یا خودزندگی‌نامه و نیمه‌تخیلی است.
شخصیت اصلی داستان، به نوعی الهام گرفته از شخصیت خود نویسنده است و انگار خود سلین وقایع کتاب را تجربه کرده است. اسم او (فردینان) هم مشابه اسم نویسنده است. خشم و انزجار لویی فردینان سلین از موضوعی که خودش آن را «حماقت و دورویی» جامعه می‌نامد، تقریبا در همه‌ی صفحات رمان به چشم می‌خورد. این داستان که از شیوه‌ی روایی رک و البته محاوره‌ای و ملموس بهره می‌برد، یک سمفونی ادبی‌ است که از خشونت، بی‌رحمی و پوچ‌گرایی ساخته شده است.
این کتاب در زمان انتشارش اغلب منتقدان را غافلگیر کرد و خیلی زود به موفقیت‌های بزرگی مانند جایزه‌ی «نودو» در سراسر اروپا و آمریکا رسید.
به عقیده‌ی بسیاری، سفر به انتهای شب شاهکاری کم‌نظیر است و افرادی همچون هنری میلر، سلین را هم‌پای بزرگانی چون جویس، پروست، فاکنر و کافکا دانسته‌اند.
سلین در ادبیات جهان از زمان انتشار اولین رمانش اثرگذار بوده، ولی در ایران با وقفه‌ای طولانی معرفی و شناخته شده است. گویا اولین‌بار «جلال آل احمد» در تشریح قهرمان داستان «مدیر مدرسه»، او را با قهرمان داستان سفر به انتهای شب (فقط در حد ذکر نام رمان) مقایسه می‌کند. ولی پس از آن، کارهای دیگر سلین به دست مترجمان دیگر ترجمه شده و در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.

*درباره نویسنده:
«لویی فردینان دتوش» (زاده 27 مه 1894 در کوربوآ (حومه پاریس) – درگذشته 1 ژوئیه 1961 در مودون) با نام مستعار «سلین»، رمان‌نویس، رساله‌نویس و پزشک فرانسوی است.
لویی در شهر پاریس و در خانواده‌ای فقیر بزرگ شد. پدرش کارمند بیمه بود. خود او پزشکی خواند و تا آخر عمر پزشک ماند. او پس از گذراندن دوران تحصیل خود که شامل سفرهایی به آلمان و انگلیس نیز بود، شغل‌های گوناگونی را آزمود و دو سال مانده به شروع جنگ جهانی اول به نیروهای ارتش فرانسه پیوست.
سلین در زمان خدمت در جبهه‌ی غربی جنگ، آسیب‌های جدی دید که تا آخر عمر همراه او بود. اما در همین دوران، موفق به کسب نشان شجاعت نیز شد. او پس از پایان دوران خدمت در ارتش، به تحصیل در رشته‌ی پزشکی مشغول شد و به آمریکا مهاجرت کرد. سلین پس از بازگشت به فرانسه، به مداوای مردم فقیر پاریس پرداخت و از تجربیات این افراد، بسیار در نوشته‌ها و رمان‌های خود استفاده کرد.
او پس از انتشار نخستین رمانش، «سفر به انتهای شب»، بسیار مورد تحسین جامعه‌ی ادبی قرار گرفت. اما قرار نبود سلین هم‌چنان ستایش‌شده باقی بماند. همه‌ی این ستایش‌ها پیش از این بود که کسی نوشته‌های او را بخواند؛ نوشته‌هایی که ضد یهود بودن او را نشان می‌داد و احتمال اینکه او طرف آلمانی‌هاست.
بعد از افشای این نوشته‌ها او خائن شناخته شد و همین زمان فرانسه را ترک کرد و ابتدا به آلمان و بعد هم به دانمارک رفت و نوشته‌ها و کتاب‌هایش از فرانسه جمع شد.
سلین یک سال را در زندان کپنهاگ گذراند و بعد از آزادی نیز به عنوان «ننگ ملی» تبعید شد.
بعد از آن در پاریس به اتهام قیام علیه حکومت به صورت غیابی و بدون اجازه اینکه حق دفاع داشته باشد و حتی بدون حضور وکیل محاکمه، راهی زندان شد. بعد از اتمام دور‌ه‌ی محکومیتش در سال 1951 به فرانسه بازگشت و از تمام مردم فرانسه عذر خواست؛ و ارزش بقیهٔ آثار او، «مرگ قسطی»، «جنگ»، «شمال»، «افسانه‌های پریان برای زمانی دیگر» و بسیاری شاهکارهای دیگر در زمان خود او نادیده گرفته شد؛ اگرچه در حقیقت او قربانی مناسبات سیاسی شده بود.
وی سرانجام در اول ژوئیه 1961 در منطقه‌ای دورافتاده در فرانسه بدرود حیات گفت.

*کتاب:
(1932)Journey to the End of the Night

امتیاز

کیفیت هنری و اجرای صداپیشگان

5

محتوا و داستان

5

آسیب ها

فصل ها

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

  • به اندازه کل کتاب ،کل نویسنده کل راوی زندگی کردم، این حجم از کوفتگی برام شیرینه، انگاری یک عمر گذشت و در سفر بودم،به اندازه تمام ثانیه ها خسته نباشید،با وجود شما تنهاییا پر میشه،سپاس فراوان،(ناری)👌🏻
  • با درود بر همه ی دست اندر کاران این کار. همه چیز عالی بود: انتخاب داستان، اجرا و ... . اجرا از نظر درستی خوانش، تناسب لحن و زیبایی اجرا مثال زدنی بود. پاینده باشید
  • سلام کاری که انحام میدید ارزشمنده و‌ برای کسانی که دسترسی به کتاب ندارن یا خوندن براشون سخته بسیار عالیه. ولی ولی ولی... خیلی از متن و مکالمات بین شخصیتها رو حذف یا خلاصه کردید. تقریبا تعریف خلاصه داستان بود...
  • واقعا بی پرده و راحت بدون اینکه قهرمان پروری کنه و از حرفی هایی که در ذهنش میگذره شرمی داشته باشه از ترس وسوسه طمع و... به راحتی بیان میشد واقعا عالی بود
  • با درود ضمن تشکر، رمان به نحو ناقص و غیرمنصفانه ای خلاصه شده است و بسیاری از عبارتهای تاثیرگذار و مطالب ارزشمند ندیده گرفته شده است. بی انصافی در حق نویسنده فقید اثر، دکتر سلین است. پیشنهاد میکنم اصل رمان را مطالعه کنید.
  • عجب...! داستان انگار مرا به تماشای فیلمی از مکتب سینمایی «noir» که به خصوص درسینمای بعد از جنگ فرانسه شکل گرفت , برد ! در ادبیات وطنی انگار کردم که لابد صادق خان هدایت هم پیاله شب و‌روز سلین بوده ...‌ داستانی سرشار از یاس و‌ زشتی و سباهی .... حتما برای خیلی ها سخت است که از زبان یک نفر سه ساعت کامل غر زدن و‌فحاشی به زمین و زمان را بشنوند و تصویری به این سیاهی از جامعه و‌ روابط انسانی پیش رویشان ترسیم کنند ... جالب است فردینانند که این همه دنیا را تهی و‌ پوچ‌ و آدم ها را تا این اندازه پلی
  • سلام. این اثر کامل است؟
  • اینقدر خلاصه شده که کلی جمله نغز رمان حذف شده. این چه کاریه آخه. پیشنهاد میکنم پی دی اف ش و بخونید و حض کنید
  • جذابیت کتاب ب طنز و کنایه ها ریزش هستش. همه رو حذف کردین. کتاب ب این خوبی و اصلا نمیشه گوش داد
  • ای بابا این همه زحمت کشیدن ولی چرا خلاصه گویی کردین چرا کتاب کامل صوت نکردین 🥺
  • باهیچ کلمه و لغاتی نمیشه این حجم از ارزشمندی کتاب و روایت رو توصیف کرد. فوق العاده بود. ممنون ایرانصدای عزیز
  • بی‌نظیر بود. من سه بار در سه موقعیت تاثیرگذار این قطعه رو گوش دادم و هر بار بخشی از خاطراتم محکم بنا شده با این صوت. کاش اثر کامل رو با همین صداپیشه و صداگذاری حرفه‌ای می‌شنیدیم، حتی شده به شکل یک سریال...
  • چه کتاب و روایت جذابی،کلی جای تامل و تفکر داره،ممنون از ایران صدا♥️🌹
  • کتاب فوق العاده س، کارای پویان مقدم همیشه عالی هستن، سپاس گذارم پویان مقدم عزیز
  • عالی عالی عالی .حتما گوش کنید. آقای پویان مقدم عالییییییییی هستند .با سپاس فراوان از زحماتتون. مینا
  • چرا این کتاب رو برداشتین. خوبه دانلود کردم. خیلییییییی خوبه .خیلیییییی .مینا
  • لطفا کتاب مرگ قسطی از همین نویسنده رو هم با صدای آقای پویان مقدم کار کنید .سپاس
  • عالی بود

تصاویر

از همین گوینده

کتاب گویا