منو
طهران قدیم

طهران قدیم

  • 9 قطعه
  • 348 دقیقه مدت کتاب
  • 5020 دریافت شده
نویسنده: جعفر شهری
راوی: داریوش مودبیان
قالب: روایی
دسته‌بندی: رمان و داستان
«طهران قدیم» کتابی است ماحصلِ سال‌ها تلاش پیگیر در زنده‌کردنِ سنت‌ها، عادات و آیین‌های فراموش‌شده‌ی مردم تهران قدیم.

از ایرانصدا بشنوید

«جعفر شهری» در توضیح کتاب خویش اشاره می‌کند: «این کتاب مجموعه‌ای است مستخرج از دیده‌ها و شنیده‌ها و محفوظات و ملموسات خویش از طهران طفولیت، طهران قبل از ظهور پهلوی، اطلاعاتی تنها قائم‌به‌ذات خود نویسنده با اصالت و بکارت و صداقت تمام بدون قرض و مدد و کمک و شریک و دریوزه از این و آن.»
وی در مقدمه‌ی کتاب با قوت قلب به خواننده اطمینان داده که «مطالب کتاب طهران قدیم، کلمه‌ای دور از واقعیت و حقیقت نبوده و همان‌هایی است که بوده و شد. خدشه و خللی در آن راه نداشته، ملموساتی که خود این هیچ‌مدان یا در جریان مستقیم آن بوده یا از افراد و منابع کاملاً موثق به دست آورده، در صندوقچۀ امین سینه ضبط و یادداشت کرده‌ام و خواننده می‌تواند به آن مؤمن بوده و با خاطری آسوده از آن کسب اطلاع نماید.
مطالب کتاب موجود ترسیم صحنه‌ها و نمایش احوال و افعال مردم گذشته تهران می‌باشد؛ از خصوصیات و خلقیات و گذران و آداب و عادات و فرهنگ و رسوم و عواطف و روابط و معتقدات و معاش و معاد و آنچه فرد و جماعتی با آن پا به عرصه‌ی وجود نهاده به خاک می‌روند. در این خاصیت که هرچه اگر خوب و قابل‌پسند بوده سرمشق و اگر زشت و ناستوده، طرد بشوند و کل تواریخ که به همین خاطر نوشته شده‌اند؛ با این جلب نظر که اگر در این تاریخ مطالب مُعجبِ دور از باور به نظر برسد، نباید حمل به دروغ و ناممکن گردد.»

درباره‌ی نویسنده:
«جعفر شهری باف» متولد 1293 در محلۀ «عودلاجان» تهران و متوفی 1378 تهران، از نویسندگان و پژوهشگران تاریخ ایران، به‌ویژه شهر تهران، است.
شهری در دو مجموعه‌‌ی «طهران قدیم» (5 جلد) و «تاریخ اجتماعی تهران» در قرن سیزدهم (6 جلد)، حال‌و‌هوای تاریخی تهران را با جزئیاتش بیان می‌کند. دیگر اثر او، «قند و نمک»، مجموعه‌ای از اصطلاحات اصیل تهرانی با توضیحات و پیشینه‌ی آنهاست.
سه رمان از رمان‌های او، یعنی «شکر تلخ»، «گزنه» و «قلم سرنوشت» را باید سه‌گانه‌ای دانست که اولی مربوط به دوران کودکی نویسنده و رنج‌های مادر وی، دومی شرح دوران نوجوانی، و سومی مربوط به دوران میان‌سالی اوست. کتاب‌های «حاجی در فرنگ» (در دو جلد) و «حاجی دوباره» نیز سفرنامه‌‌ی مؤلف است به مکه و سپس اروپا که در آن خرافات دینی را به چالش می‌کشد.
شهری در نوشته‌های خود از واژه‌های گوناگون و اصیل و اصطلاحات تهرانی بهره می‌گیرد. جعفر شهری دلیل نوشتن تاریخ را علاقه‌مندی به عبرت‌آموزی و معرفی مردم قرون و اعصار و سردرآوردن از وضع و زندگی و چگونگی حالات آنان می‌داند.

امتیاز

کیفیت هنری و اجرای صداپیشگان

4

محتوا و داستان

4

فصل ها

مشخصات کتاب گویا

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

  • سلام ممنون از شما بخاطر کتاب بسیار خوب گویندگی خوب و موسیقی بسیار مناسب . متاسفانه بخشهای زیادی از کتاب خوانده نشده .
  • صدایه اقایه جعفر پور ایمان خیلیی به این جور کتابها میاد لطفا قسمت5 رو از صدایه ایشون استفاده کنید ممنون
  • جالب بود یاد حرفا و تعریفای مادربزرگم از قدیم افتادم😄
  • صدای راوی بی نظیره... من علی 39ساله از نجف آباد اصفهان
  • سلام وتشکر بسیار جالب امیدوارم این دروس مردم شناسی و حامعه شناسی بیشتر ارائه شود
  • بیان این حد از جزئییات در کتب استاد جعفر شهری بی نظیره. روحشون شاد و قرین رحمت الهی
  • دست شما درد نکنه ولی ایکا ش از صدای اقای جعفر پور ایمان استفاده میکردید خیلی بهتر بود
  • کسی که متن رو می خونه خیلی غلط می خونه.
  • ما اینو تا جایی که میشد تو جمع خانواده میخوندیم. خیلی جالب بود.

تصاویر

از همین نویسنده

از همین گوینده

کتاب گویا