منو
دیوانگی در بروکلین

دیوانگی در بروکلین

  • 9 قطعه
  • 129 دقیقه مدت کتاب
  • 5431 دریافت شده
نویسنده: پل آستر
راوی: بهروز رضوی , فاطمه رکنی
قالب: روایی
دسته‌بندی: کتاب گویا
«ناتان گلس»، راوی رمان که از همسرش جدا شده‌است، در آستانه‌‌ی شصت‌سالگی، به‌علت سرطان ریه، خود را بازنشسته می‌کند و به بروکلین می‌رود. او ابتدا تصمیم می‌گیرد برای پر کردن اوقات فراغت خود کتابی درباره‌‌ی دیوانگی انسان بنویسد.

از ایرانصدا بشنوید

ناتان یک روز در کتاب‌فروشی محله، خواهرزاده‌اش «تام وود» را می‌بیند که مشغول فروش کتاب است و تعجب می‌کند. خواهرزاده‌اش دانشجوی دکترای ادبیات است و توضیح می‌دهد که پس از پذیرفته نشدن پایان‎‌نامه‌اش، مدتی راننده‌ی تاکسی بوده‌است و حالا هم دستیار «هری برایتمن»، صاحب این کتاب‌فروشی، شده‌است. سپس ناتان را با هری آشنا می‌کند.
هری یک بار با جعل نام نقاشی معروف، تعدادی نقاشی را فروخته و دستگیر شده‌‌‌بود. هم‌دستش در آن کار، نقاشی به نام «گوردن درایر» بود. این بار گوردن با هم‌دستی دوستش تله‌ای برای هری تدارک می‌بیند تا او را مجبور به بخشیدن کتاب‌های نایابش به آن‌ها بکند. هری از شدت ناراحتی سکته می‌کند و می‌میرد و دارایی‌اش را طبق یک وصیت‌نامه به تام وود و کارمند دیگرش «رفوس» می‌بخشد.
از طرفی خواهرزاده‌‌ی تام به نام «لوسی» یک روز به در خانه‌ی تام می‌رود و در سکوت اعلام می‌کند که برای زندگی با او آمده است.
«روری»، مادر لوسی، در ازدواج ناموفقش با مردی به نام «دیوید مینور» مجبور شده لوسی را بی‌خبر نزد تام بفرستد. تام با دختری به نام «هانی» که معلم است ازدواج می‌کند و لوسی را نزد خود نگه می‌دارد.
راوی در جست‌وجوی روری به در خانه‌‌ی مینور می‌رود و می‌فهمد که دیوید، روری را در خانه حبس کرده‌است. روری و راوی به بروکلین بازمی‌گردند. در این میان راوی به «خانم مازوچلی»، مادر «نانسی» جواهرساز، دل می‌بازد. خانم مازوچلی دو سال از ناتان کوچک‌تر است. راوی پس از مدتی تردید از خانم مازوچلی تقاضای ازدواج می‌کند و ... .

* درباره‌‌ی کتاب:
کتاب «دیوانگی در بروکلین» رمانی نوشته‌ی «پل آستر» است که نخستین بار در سال 2005 انتشار یافت. آستر در این کتاب به داستان مردی می‌پردازد که درنهایت ناامیدیِ ناشی از شکست و بیماری، تصمیم می‌گیرد آخرین روزهای عمرش را در زادگاهش بگذراند، اما در این میانه آشنایی با فردی که درطول داستان به رفیق راهش تبدیل می‌شود، زندگی او را برای همیشه تغییر می‌دهد.

* درباره‌‌ی نویسنده:
«پل بنجامین آستر» (زاده‌‌ی 3 فوریه1947) رمان‌نویس، فیلم‌نامه‌نویس، شاعر آمریکایی و مترجم (زبان فرانسه) است. او متولد «نیوآرک» در «نیوجرسی» است، اما «بروکلین» را به‌‌عنوان شهر اول و آخر خودش انتخاب کرد. شهری که بارها در رمان‌هایش به آن اشاره کرده‌است. اکنون پل آستر به‌‌حدی در بروکلین محبوب است که شهردار بروکلین، به‌نمایندگی از مردم این ایالت، یک روز را به نام پل آستر نام‌گذاری کرده‌است.
آستر دانش‌آموخته‌ی رشته‌‌ی ادبیات تطبیقی است. او پس از فارغ‌‌التحصیلی از دانشگاه کلمبیا در سال 1970، به پاریس رفت و به ترجمه‌ی آثار ادبی فرانسوی روی آورد. او از زمان بازگشت خود به آمریکا در سال 1974، کتاب‌های شعر، مقاله و رمان‌های متعددی را به چاپ رسانده‌است. آستر تا سال 1980 چند کتاب شعر منتشر کرد که بعدها سرآغاز انتقال وی از مرز ظریف شعر به نثر شد.
آستر برنده‌ی جایزه‌ی «بریکس مدیسیس»،‌ جایزه‌ی «پرنس استومریاس» و جایزه‌ی «مورتون داون زیبل» است. آثار او به بیش از چهل زبان ترجمه شده‌اند.
پل آستر ابتدا با نویسنده‌ای به نام «لیدیا دیویس» ازدواج کرد و از او پسری به نام «دنیل آستر» دارد. سپس در سال 1981 با همسر دوم خود به نام «سیری هوست وِت» که او هم نویسنده بود، ازدواج کرد و حاصل آن دختری به نام «سوفی آستر» است.
شهرت او بیشتر به‌‌سبب مجموعه‌ی سه‌گانه‌ی نیویورک است که از سه داستان به‌هم‌‌پیوسته، اما بی‌پایان، با نام‌های «شهر شیشه‌ای» (1985)، «ارواح یا اشباح» (1986) و «اتاق دربسته» (1986) تشکیل شده‌است. این سه‌گانه یک تفسیر پست‌‌مدرن از داستان کارآگاهی و رمزوراز است و مضامین فلسفی را کاوش می‌‌کند.
همچنین از فیلم‌نامه‌های او می‌توان به «لولو روی پل» اشاره کرد. رمان‌های پل آستر در دایره‌‌ی رمان‌های «پست‌‌مدرن» طبقه‌بندی شده‌است، هرچند که خودش عنوان ‌پست‌مدرن را درباره‌ی داستان‌هایش نمی‌پسندد.
پل آستر نویسنده‌ای پرمخاطب است که به‌سبب سبک چندقالبی «داستان در داستان» شهره‌‌ی خاص و عام است. از آثار او که بسیاری هم به فارسی ترجمه شده‌اند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
خاطرات زمستان، شهر شیشه‌ای، ارواح، هیولای دریایی، کتاب اوهام، دیوانگی در بروکلین، اتاق در بسته، شب پیش‌گویی، مون پالاس، کشور آخرین‌ها، سه‌گانه‌ی نیویورک، اختراع انزوا، هیولا (لویاتان)، سفر در اتاق تحریر، مردی در تاریکی، ناپیدا، تیمبوکتو، سانست پارک، دست‌‌به‌دهان (گاه‌شماری شکست‌های نخستین).

* برخی از افتخارات و جوایز پل آستر عبارت‌اند از:
- عضویت در آکادمی هنر و علوم آمریکا (2003)؛
- عضویت در آکادمی هنر و ادبیات آمریکا (2006)؛
- دریافت نشان دکترای افتخاری از دانشگاه لیژ (2007)؛
- جایزه‌ی ادبی شاهزاده آستوریاس (2006)؛
- جایزه‌ی Morton Dauwen Zabel از آکادمی هنر و ادبیات آمریکا (1990)؛
- جایزه‌ی پن/فاکنر برای کتاب موسیقی شانس (1991)؛
- جایزه‌ی ادبیات خارجی فرهنگ فرانسه (Prix France Culture de Littérature Étrangère) برای کتاب سه‌گانه‌ی نیویورک (1989).

*کتاب:
The Brooklyn Follies (2005)

امتیاز

کیفیت هنری و اجرای صداپیشگان

5

محتوا و داستان

4

فصل ها

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

  • ممنون از استاد رضوی🙏🙏 ولی داستان برای من جذاب نبود☹️
  • من تمام روایتهای استاد رضوی راگوش میکنم خلی دلنشین است تشکر از ایران صدا طاهرازکرج
  • بسیار عالی بود بخصوص صدا استاد بهروز رضوی کرامی
  • صدای اقای رضوی حرف نداره ولی برای تنوع هم که شده خانم رکنی راوی باشند و اقای رضوی گوینده
  • باسلام خدمت انجمن محترم ایرانصدای عزیز،خداقوت، هم رمان وهم اجراوحتی آهنگ عالی هستند،صمیمانه سپاسگذاری میکنم، ڪ،موسوی،شیــــــراز
  • رمان بسیار زیبایی بود، سپاسگزارم
  • جالب بود دوستش داشتم (ر_قاین)
  • جالب بود دوستش داشتم (ر_قاین)
  • 🙁🙁چرا برا من خسته کننده بود.ممنون از زحمت ایران صدا وروای عزیز🌹🌹🌹
  • عالی .سپاس. مینا
  • شما که تمام داستان رو توضیح دادید..!
  • کاشکی زندگی اینقدر خوب بود! ارزش گوش کردن داره 🥰
  • داستان و روایت هردو عالی،ممنون و خسته نباشید.
  • اقای گودرزی خوب نقد نکردند و متاسفانه بیمنطق نقد کردند.
  • منهای نقد نادرست اقای گودرزی، خود داستان و راوی و همه چیز خوب بود ممنون از ایران صدا
  • نقد آقای گودرزی جالب نبود و سطحی بود.
  • چرا از خانم سمیرا عباسی شکوهی استفاده نمیشود؟ هرچند شما نظری که خوشتون نیاد و موافق نباشد درج نمیکنید. ولی نقد اقای گودرزی واقعا سطحی هست. مورد دیگری هم ایشان نصد کردند که باز هم سطحی بود...
  • داستان و روایت بسیار عالی بود

تصاویر

از همین نویسنده

از همین گوینده

کتاب گویا