منو
خواب گران

خواب گران

  • 8 قطعه
  • 124 دقیقه مدت کتاب
  • 6929 دریافت شده
ژنرال میلیونری، در آستانه‌ی مرگ، کارآگاهی را استخدام می‌کند تا یک باج‌گیر را دستگیر کند. کارآگاه پس از مدتی درمی‌یابد که این پرونده چیزی بسیار فراتر از باج‌گیری است؛ آدم‌ربایی، دروغ، فتنه‌انگیزی و قتل، بخش‌های کوچکی از این ماجرا هستند.

از ایرانصدا بشنوید

«ژنرال سوربود» کارآگاه «فیلیپ مارلو» را استخدام می‌کند تا درباره‌ی باج‌‌گیریِ مردی به نام «گایگر» تحقیق کند. فردای آن روز هنگامی که مارلو در بیرون خانه‌‌ی گایگر ایستاده و مراقب آنجاست، گایگر کشته می‌شود و «کارمن»، دختر کوچک ژنرال، همان زمان در خانه‌ی گایگر است.
روز بعد مارلو فروشگاه عتیقه‌فروشی گایگر را زیر نظر می‌گیرد و متوجه می‌شود که 12 جعبه کتاب مستهجن از آنجا خارج شده و برای فردی به نام «جو برودی» ارسال می‌شود. کارمن، «جو برودی» را قاتل گایگر معرفی می‌کند، اما ساعتی بعد جو برودی نیز به‌‌دستِ راننده‌ی جوان گایگر به قتل می‌رسد. مارلو راننده را دستگیر می‌کند و تحویل دادستان می‌دهد.
مشکل دیگر ژنرال ناپدیدشدن دامادش «راس ریگن» است. شایعه شده او با خواننده‌ای به نام «مونا گرانت» گریخته است. این خواننده نسبت نزدیکی با فردی مقتدر و فریبکار به نام «ادی مارس» دارد.
یک روز غروب مرد کوچک اندامی به سراغ مارلو آمده و می‌گوید در برابر دویست دلار حاضر است اطلاعات خوبی به او بدهد. مارلو موافقت می‌کند. ولی وقتی به آپارتمان آن مرد که «هری جونز» نام دارد، می‌رود، از پشت در، مجادله‌ی او را با «کانینو»، هفت‌‌تیرکشی که در استخدام ادی مارس است، می‌شنود. کانینو، هری جونز را می‌کشد؛ اما مارلو به‌‌کمکِ «آگنس» که هم‌دست هری جونز است، به مخفی‌‌گاهِ مونا گرانت پی می‌برد.
فرض هری جونز این است که راس ریگن با مونا گرانت نگریخته و ادی مارس با پنهان کردن مونا گرانت و به‌وجود آوردن این شایعه قصد خاصی دارد. هنگامی که مارلو به مخفی‌‌گاه مونا گرانت می‌رود، کانینو او را دستگیر می‌کند. اما مارلو را مونا گرانت آزاد می‌کند. مارلو به مونا گرانت می‌گوید که ادی آدمی خیانت‌کار و جانی‌ است و بهتر است مونا گرانت هم با مارلو بگریزد.

* درباره‌ی داستان
کتاب «خوابِ گران» اولین رمان نویسنده‌ی آمریکایی «ریموند چندلر» است که برای نخستین‌بار در سال 1939 منتشر شد. این اثر بی‌شک شاهکار چندلر و معروف‌ترین رمان اوست که در آن سروکله‌ی کارآگاه تحصیل‌کرده، شجاع، باتجربه، زیرک و محبوبش، «فیلیپ مارلو»، پیدا می‌شود.
این رمان، باعث تثبیت جایگاه چندلر در فهرست یکی از برترین نویسندگان داستان‌های پلیسی، معمایی و جنایی شد. سبک نگارش ماهرانه و ادبی این نویسنده، طیف گسترده و متنوعی از مخاطبان و طرف‌‌داران را برایش به ارمغان آورد.
شهرت «خواب گران» از آنجا بالا گرفت که در سال 1946، فیلمی بر مبنای آن و با بازی «همفری بوگارت» در نقش فیلیپ مارلو اکران شد. این فیلم را «هاوارد هاکز»، از بهترین کارگردان‌های تاریخ هالیوود، ساخته بود و موفقیت چشم‌گیری به دست آورد. «ویلیام فاکنر» رمان‌نویس معروف که آن روزها به سودای پول در هالیوود به‌‌سرمی‌برد، در نوشتن فیلم‌‌‌نامه‌ی این رمان همکاری داشت.

* درباره‌ی نویسنده
«ریموند تورنتون چندلر» (زاده‌‌ی 23ژوئیه1888 - درگذشته‌‌ی 26مارس1959)، یکی از برترین نویسندگان رمان جنایی و پلیسی بود. از بیشتر آثار وی نسخه‌های متعدد سینمایی اقتباس شده‌ است.
ریموند چندلر در 23 ژوئیه 1888 در شیکاگو، ایلینوی، به دنیا آمد، ولی سال‌های اولیه زندگی را در پلاتسمووته، نبراسکا، سپری کرد. پس از آنکه پدر الکلی‌اش آنها را ترک کرد، به همراه مادرش به کرویدون انگلستان رفت و در آنجا با حمایت‌های دایی‌اش با مادر، مادربزرگ و خاله‌اش زندگی کرد. او در کالج دالویچ تحصیل کرد و به‌‌جز سفرهای تحصیلی که به‌‌منظور تقویت زبان خارجی به فرانسه و آلمان داشت، به دانشگاه نرفت.
در سال 1907 به تابعیت انگلستان درآمد و سال بعد به عنوان خبرنگار شروع به کار کرد، در همین سال بود که اولین شعرش منتشر شد.
چندلر در سال 1912 به آمریکا بازگشت و در سان‌فرانسیسکو ساکن شد. در آنجا در دوره‌‌ی شبانه‌‌ی حساب‌‌داری شرکت کرد. در سال 1913 به همراه مادرش به لس‌‌‌آنجلس رفت و در یک لبنیاتی به‌‌‌عنوان حساب‌‌دار مشغول به کار شد. چندلر در طول جنگ جهانی اول در ارتش کانادا خدمت کرد و سپس به نیروی هوایی منتقل شد. ریموند چندلر در سال 1924 با «پرل سیسلی هالبرت» ازدواج کرد.
چندلر از چیره دست‌ترین نویسندگان داستان‌های پلیسی‌ است. او به‌‌نسبتِ دیگر پلیسی‌نویس‌های نام آور ــ مثل، «آگاتا کریستی» یا «ژرژ سیمنون»- آثار بسیاری ننوشته است، اما همین تعداد رمان‌ها و داستان‌های کوتاهش جزء شاخص‌ترین آثار تاریخ ادبیات پلیسی و جنایی‌ است.
برخی از آثار عبارت‌‌اند از: خواب بزرگ (1939)؛ بدرود محبوبم (1940)؛ پنجره مرتفع (1942)؛ بانوی دریاچه (1943)؛ خواهر کوچیکه (1949)؛ حق‌السکوت (1958)؛ انگشت اتهام و ...

*کتاب:
The Big Sleep (1939)

فیلم:
The Big Sleep (1946) (1978)

* توجه: پیشنهاد می‌کنیم خانواده‌ها در شنیدن این کتاب گویا، نوجوانان خود را همراهی کنند.

امتیاز

کیفیت هنری و اجرای صداپیشگان

5

محتوا و داستان

5

آسیب ها

فصل ها

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

  • میخام رومان رابشنوم راوی استاد رضوی است صدای بسیارعالی دارد ازخداوندسلامتی میخام برای استادعزیز طاهرازکرج
  • جالبه که اصل داستانو کلا تغیر دادین .عکس از دختران شد قبض وصول پول
  • کاربر مهمان
    جالبه که اصل داستانو کلا تغير دادين .عکس از دختران شد قبض وصول پول
    اقتباس و تلخیص
  • اونی که بصورت نمایشنامه هست در اپ عالیه ولی این بجز اجرای استادانه راوی چیز دیگری نداره داستان را سلاخی کردن
  • نسخه نمایشی اثر با نام خواب بزرگ بسیار کامل‌تر و بهتر بود. جناب رضوی هم که اساساً توان اجرای حتی یک تیپ نمایشی را ندارند و تنها با یک لحن، داستان را روخوانی می‌کنند.
  • دوستان اگر امکان دارد نام موسیقی انتخابی برای این کار را بنویسید. امیدوارم در مشخصات آرشیو موجود باشد.
  • سلام، عالیه اما نسخه متعالی این کار قبلا اجرا شده و موجوده ،اما این نسخه رواییش روهم دوست داشتم .
  • داستان رو هم سانسور میکنین؟ چرا داستان رو عوض میکنین با این کار هم در حق نویسنده هم شنونده ظلم میکنید..لطفا نظرم رو منتشر کنید
  • استاد بهروز رضوی عالیه
  • صدای استاد رضوی = قرص آرامبخش. عالی ❤️
  • در مورد نظر آقای رابعی راجع به استاد رضوی ، ایشون با اینکه اداهای خاص در نمیارن اما کامل و زیرپوستی تفاوت نقش ها رو اجرا میکنن و بسیار عالیه کار و سبکشون، در عین سادگی بهترین اجرا رو دارن
  • متاسفانه کاری نبود ک بخوام تا انتها گوش کنم. روایت های نمایشی برای این سبک و داستان ها رو بیشتر میپسندم.

تصاویر

از همین نویسنده

از همین گوینده

کتاب گویا