منو
پرده جهنم

پرده جهنم

  • 8 قطعه
  • 116 دقیقه مدت کتاب
  • 7762 دریافت شده
این کتاب گویا، داستان نقاشی درباری و متکبّر است. به روایت یکی از خادمان قصر، پادشاه شیفته‌‌ی دختر این نقاش چیره‌دست شده است، اما دختر می‌خواهد عفت خود را حفظ کند. سرانجام روزی پادشاه از نقاش می‌خواهد پرده‌ای از جهنم را برایش نقاشی کند.

از ایرانصدا بشنوید

حاکم بزرگ «هوری کاوا» از بزرگ‌‌ترین حاکمان ژاپن است و هیچ‌چیز نمی‌تواند حضور ذهن او را برهم بزند، جز یک پرده‌‌ی نقاشی معروف به «پرده‌ی جهنم».
این پرده را «یوشی هیده»، نقاش ماهر، کشیده که مردی است پنجاه‌‌‌وچند ساله و چهره‌ای زشت و خبیث دارد. یوشی هیده دختری پانزده ساله دارد به نام «یوزوکی» که از چهره‌ای زیبا و مهربان برخوردار است.
بسیاری از مردم از یوشی هیده نفرت دارند و این نفرت ناشی از نقاشی‌هایی است که او در آنها بی‌شرمانه به اعتقادات و مقدسات مردم توهین می‌‌کند. از این رو مردم به یوشی هیده لقب «مخفیگاه روباه» می‌دهند.
از ایالت «تابنا» برای حاکم بزرگ بوزینه‌ای هدیه می‌آورند. یک روز پسر حاکم به خاطر سرکشی بوزینه با ترکه درختی حیوان را تعقیب می‌کند. بوزینه از ترس جانش به یوزوکی پناه می‌برد و یوزوکی برای بوزینه از پسر حاکم طلب عفو می‌کند و پسر حاکم بوزینه را می‌بخشد. از آن پس بوزینه با دختر یوشی هیده مأنوس می‌شود و با وفاداری شگفت‌انگیزی هیچ‌گاه از دختر دور نمی‌شود.
حاکم وقتی متوجه می‌شود که یوزوکی بوزینه را دست‌آموز کرده است، جامه‌ی قرمزرنگی به او هدیه می‌کند و دختر را نزد خود می‌خواند. دختر مورد توجه حاکم قرار گرفته و کار به جایی می‌رسد که همیشه هنگام گردش شاهزاده خانم همراه او سوار بر کالسکه مخصوص می‌شود.
حاکم از یوشی هیده درخواست می‌کند تا فرشته‌ای را نقش بزند و یوشی هیده آن‌چنان ماهرانه تابلوی مورد نظر را می‌کشد که حاکم به او می گوید: هر پاداشی که می‌خواهی، از من طلب کن.
یوشی هیده در کمال ناباوری درخواست می‌کند که دخترش از خدمت و محضر حاکم آزاد شود. حاکم به‌‌‌شدت دچار خشم و آزردگی می‌شود و درخواست یوشی هیده را نمی‌پذیرد. چندی بعد حاکم یوشی هیده را به امارتش فرامی‌خواند و از او می‌خواهد تا پرده‌ی جهنم را نقاشی کند.
یوشی هیده که برای نقاشی کردن هر صحنه باید عین آن صحنه را به صورت زنده ببیند، برای رعب و وحشت در پرده‌‌ی جهنم، شاگردانش را به زنجیر می‌کشد و مار و جغد را به جان آنها می‌اندازد. پس از چند وقت برای بهترشدن تابلوی پرده‌‌ی جهنم، از حاکم می‌خواهد که یکی از اشراف‌زادگان را در کالسکه‌ای بگذارد و به آتش بکشد. حاکم درخواست او را می‌پذیرد.
روزی که حاکم کالسکه را جلوی انظار به آتش می‌کشد، همه می‌بینند که دختر یوشی هیده در کالسکه است!

*درباره‌ی کتاب:
کتاب «پرده‌ی جهنم»، مشتمل بر دو داستان کوتاه با عنوان‌های «پرده جهنم» و «تار عنکبوت» است. داستان‌های این مجموعه شامل شاهکار ادبی «رینوسوکه آکوتاگاوا» به نام «پرده جهنم» است و داستان دیگر نیز جنبه تمثیلی دارد و پیرامون فرصتی است که یک گناهکار برای فرار از جهنم می‌یابد.
داستان‌های رینوسوکه آکوتاگاوا از عناصر خیالی و زیبایی ادوار قرون میانه‌‌ی ژاپن بهره می‌برد.

* درباره‌ی نویسنده:
ریونوسوکه آکوتاگاوا (1مارس1892 - 24جولای1927)، نویسنده‌ی داستان کوتاه ژاپنی بود که در عصر «تایشو» ژاپن فعالیت می‌‌‌کرد. از او به عنوان پدر داستان کوتاه ژاپن نام برده می‌شود. در ژاپن همه ساله جایزه‌ای ادبی به نام «جایزه‌ی ادبی آکوتاگاوا» اهدا می‌شود که برگرفته از نام اوست.
ریونوسکه آکتاگاوا، چهره‌‌ی درخشان ادبیات معاصر ژاپن، از همان جایگاه و منزلتی برخوردار است که گوگول در روسیه، مارک تواین در آمریکا، لوشون در چین و صادق هدایت در ایران. آکتاگاوا پیش‌‌‌گامی بود که با خلق داستان‌های درخشانی چون: کاپا، پرده‌‌ی جهنم، دماغ و امثال آن، نویسندگان بعد از خود را به مسیر پرشکوه امروزیشان هدایت کرد.
وی در 35 سالگی به دلیل مصرف بیش از حد باربیتال درگذشت.

* کتاب:
Hell Screen (1918)

****شنونده گرامی، پیشاپیش از کیفیت پایین و اشکالات جزئی برخی از بخش‌های نمایش پوزش می‌طلبیم.****

امتیاز

کیفیت هنری و اجرای صداپیشگان

5

محتوا و داستان

4

آسیب ها

فصل ها

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

  • خیلی بد.بی محتوا .وبی هدف.من خیلی از کتابای ایرانصدا رو گوش کردم ولی هیچ کدوم شباهت به این کتاب نداشت لطفا وقتتونو تلف نکنید😑
  • به دید آشنایی با ژاپن و فرهنگشون جالب بود. سپاس آذردخت
  • به نظرم کتاب هم مثل یک تابلوی نقاشی معروف شایسته درک و تحلیل شدن هست .نمیشه به این راحتی به هر کتابی برچسب زد یا نقدش کرد.و در مورد این کتاب هم با در نظر گرفتن تمام ظرافت و دقتی که در نوشتن به کار رفته میشه گفت اثر فوق العاده و متفاوتی هست. اما خوندنش رو به همه توصیه نمیکنم.
  • با اینکه از همون اوایل روایت که به توصیف تصویر س.ختن زن در آتش اشاره شده بود ، پایان قصه رو‌خدس زده بودم اما در اون قسمت دلستان که خود وافعه بازگو‌میشد خیلی اذیت شدم ... با توجه به چند نمونه از ادبیات معاصر ژاپن و همینطور یادآوری نمونه هایی از فیلم های مطرح سینمای ژاپن و حتی انیمیشن های امروزی این کشور، باید بگم نوعی « سیاهی و نگون بختی» در آثار خلاقه این فرهنگ‌وجود دا ه که اتفاقا با ترخ بالای افسردگی این جامعه هم میشه تاییدش کرد ... راستی مردم بیچاره چین و کره در دوران جنگ با ژاپن چه درد و رنج
  • بینظیر. هم داستان هم راوی تاثیرگذار و غبطه برانگیز. ادم دلش میخاد مث یوشی هیده دنیا رو عمیقا احساس و زندگی کنه.
  • گوش دادن به این داستان روواسه همه توصیه نمیکنم در مجموع یه مقدار دهشتناکی!!!
  • بینظیر
  • عالی بود عجب پایانی. حتما گوش کنید فقط صدا نسبت به بقیه داستان‌ها بم بود (ر _قاین)
  • داستان جالب و متفاوتی بود قابل تحسین .سهیلی
  • ارزش وقت گذاشتن رو داره آموزنده و عالی میشه ازش درس گرفت برای من ک خودم نقاشم خیلی فوق العاده بود
  • بسیار عالی و متاثر کننده بود. بیشتر این واقعیت تلخ رو نشون می ده که جایگاه زن در زمانهای پیش چقدر ضعیف بوده و جامعه مردسالار ژاپن قدیم بیشتر به چشم میاد.
  • نیک‌خواهی ‌ . عدالت ‌.فروتنی. عقل ‌. وفاداری همه آنچه آدمیزاده با فقدانشون دنیا رو به جهنم تبدیل کرده . پرده جهنم سندی برای اثبات ظلم بشر به خود
  • عجب کتابی بود ممنون
  • بسیار خوب جداب بود ممنون از صدای زیبای بهروز رضوی
  • داستان، بسیار جالب بود. نقاشی که شخصیت عجیبی دارد و برای انجام دقیق کارش خیلی کارها انجام می‌دهد. از یک منظر، تعهد به انجام کار دقیق و استاندارد، قابل تحسین است اما از منظر دیگر، انجام کار دقیق، به هر قیمتی، جز پیوستن و یکی شدن با اون کار و فدا کردن خیلی ها و خیلی ارزش‌های انسانی، نتیجه ای نداره. ممنون ایرانصدا، مهرنوش زاهدی
  • قشنگ بود .سپاس. مینا
  • اقاااا جدیدا کل داستان رو تو توضیحات میذارین و لو میدین 😔 دوتاشو خواستم بشنوم ولی اسپویل کردین .
  • خوب بود .سپاس فراوان از زحماتتون. مینا
  • صدای بعضی کتابها و بعضی فصلهای یک کتاب بم ظبط شده ! مشکل چیه واقعا که نمیتونید درستش کنید ؟
  • در سیاست مصداق یوشی ایده بسیار است.آدمهایی که برای اهداف مسخره شون به فرزندان خودشون هم رحم نکردن.این داستان ایهام داشت برای تک تک ما.برای هر فردی قابل روئیت است ولو در لول های ضعیفتر. فقط باید یکنفر بیاد برامون اون رو بنویسه.اینکه برای اعتقادات و اعتیادمان به هر چیز فانی از خانواده و شرافت مان عبور میکنیم.

تصاویر

از همین گوینده

کتاب گویا