منو
در جست و جوی طلا

در جست و جوی طلا

  • 7 قطعه
  • 162 دقیقه مدت کتاب
  • 6924 دریافت شده
نویسنده: جک لندن
راوی: امیر منوچهری
قالب: روایی
دسته‌بندی: رمان و داستان
داستان کتاب در جست‌وجوی طلا (تب طلا)، ماجرای دو دوست به نام‌‏های لافومه و لوکورتد است. این دو دوست مانند بسیاری از مردم آمریکا در آن زمان، در جست‌جوی طلا و به دست آوردن ثروتی بی‌‌دردسر هستند.

از ایرانصدا بشنوید

درباره‌ی کتاب
در جست‌وجوی طلا (تب طلا) اصلاحی است درباره‌ی پخش خبر کشف یک معدن طلای جدید که با یورش کارگران معدن برای به دست آوردن ثروت هم‌زمان است. یکی از بزرگ‌ترین دوره‌های معروف تب طلا مربوط به قرن نوزدهم میلادی در کشور ایالات متحده آمریکا بوده است که مردم بسیاری برای به‌دست آوردن اندکی طلا به مناطق طلاخیز هجوم می‌آوردند. جک لندن در کتاب تب طلا این موضوع را به صورت یک داستان زیبا درآورده است.


درباره‌ی نویسنده
«جان گریفیث لندن» (زاده‌ی 12ژانویه1876 – درگذشته‌ی 22نوامبر 1916) نویسنده‌ی سوسیالیست آمریکایی بود. او در خانواده‌ی تنگ‌دستی در سان فرانسیسکو به دنیا آمد و در اوکلند بزرگ شد. او با اینکه توانست در دانشگاه پذیرفته شود، تحصیلات رسمی چندانی نداشت و هرچه آموخت، خود آموخت و بسیاری از آثار ادبی را در کتابخانه‌ی عمومی اوکلند خواند.
در سال 1889 در کارخانه‌ی کنسروسازی کاری سخت و سنگین پیدا کرد. بعد با پولی که از نامادریش وام گرفت، قایقی خرید و به دزدی صدف پرداخت.
در 1893 به‌عنوان کارگر با یک کشتی شکارِ شیردریایی به ژاپن رفت. بازگشت او با بحران اقتصادی سال 1893 و مبارزات کارگری هم‌زمان شد. مدتی بی‌کار و ول‌‌گرد بود و در شهر «بافلو» به زندان افتاد. بعد به اوکلند بازگشت و دبیرستان را تمام کرد. خیلی دوست داشت که به دانشگاه کالیفرنیا برود و پس از سه ماه کوشش فشرده، در تابستان همان سال در آنجا پذیرفته شد، اما به دلیل بی‌پولی ناچار پس از یک سال دانشگاه را رها کرد.
در 1897 با کشتی و همراه با دیگر جویندگان طلای کلوندایک به شهر «داوسون» در یوکان رفت. در آنجا بیمار شد و پزشکی او را درمان کرد. داستان کوتاه «برپا کردن آتش» یادگار این دوره از زندگی او است. پس از بازگشت به اوکلند بیش از پیش به تبلیغ سوسیالیسم و نیز نوشتن پرداخت. او سعی داشت که با نوشتن و فروش آثارش (به گفته خودش با فروش مغزش) از بی‌پولی و اجبار به کار بدنی رها شود. هم‌زمانی این تصمیم او با گسترش مجله‌های عامه‌پسند ارزان که به‌دنبال داستان‌های کوتاه بودند باعث شد که او بتواند از راه نویسندگی پول درآورد. به‌زودی نویسنده‌ای موفق شد و در سال 1900 درآمد او از نویسندگی به 25٬000 دلار در ماه رسید که بالاتر از رئیس جمهور آمریکا بود.
جک لندن دو بار ازدواج کرد. در 1910 ملکی به وسعت چهار کیلومتر مربع را در شهرستان «سونوما» در کالیفرنیا خرید و سعی در کشاورزی با روش‌هایی ابتکاری و ویژه خود کرد، ولی موفقیتی نداشت. این ملک اکنون با نام پارک تاریخی جک لندن به دست دولت آمریکا اداره می‌شود.
جک لندن در 1916 از نارسایی کلیه درگذشت، اگر چه برخی روایات مرگ او را ناشی از الکلیسم یا حتی خودکشی می‌دانند. بر گور او، در پارک تاریخی جک لندن در سونوما، صخره‌ای خزه‌گرفته گذاشته‌اند. لندن مدت کوتاهی پیش از مرگش طی نامه‌ای استعفای خود را از حزب سوسیالیست اعلام کرد.
آثار او مانند «آوای وحش» و «سپیددندان» با استقبال خوانندگان روبه‌رو شد. او از نخستین نویسندگان آمریکا بود که از راه نوشتن به ثروت زیادی دست یافت. میدان بزرگی در شهر اوکلند به نام او هست و کلبه‌ای چوبی که او هنگام جست‌وجوی طلا در یوکان در آن می‌زیست، در گوشه‌ای از میدان قرار دارد.
آثار جک لندن روایتی از سختی‌های زیست در آمریکای انتهای قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم است، تصویر دقیق و پر از جزئیاتی که وی از آن جامعه به دست می‌دهد، منبعی برای شناخت و مطالعه‌ی مردم آمریکاست. وی صحنه‌هایی را که تصویر کرده، با چشم خود دیده و قهرمانان بیشتر داستان‌هایش کسانی هستند که با او معاشرت داشته‌اند. در نوشته‌های جک لندن تأثیر افکار «چارلز داروین»، «هربرت اسپنسر»، «کارل مارکس» و «فریدریش نیچه» آشکار است. این آثار که گاهی رنگ شدید ناتورالیستی به خود می‌گیرند، غالباً تجزیه و تحلیل‌های بسیار دقیق اجتماعی‌اند.
از آثار او می‌توان به این‌ها اشاره کرد:
دختر برف‌ها (1902)، آوای وحش (1903)، گرگ دریا (1904)، بازی (1905)، سپیددندان (1906)، قبل از آدم (1907)، پاشنه آهنین (1908)، مارتین ایدن (1909)، ماجراجو (1911)، طاعون سرخ (1912)، پسر آفتاب (1912)، دره ماه (1913)، ستاره گرد (1915)، خانم کوچک در خانه بزرگ (1916)، جری در جزیره (1917)، مایکل، برادر جری (1917)، بنگاه آدم‌کشی (1963)، تهیدستان (1903) و ... .

امتیاز

کیفیت هنری و اجرای صداپیشگان

4

محتوا و داستان

4

فصل ها

مشخصات کتاب گویا

سایر مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

  • حیف این صدا با این کتاب بااین تهیه
  • آثار جک لندن واقعا ارزش شنیدن داره. ممنون از ایران صدا.
  • عالی بود درود و خسته نباشید به همه عزیزان ایران صدا سپاس از امیر منوچهری یادگار مرد بزرگ رادیو و نمایش های رادیویی استاد گرانقدر جناب حمید منوچهری روحشان شاد و یادشان گرامی، جای ایشان سبز برین ارادتمند کوروش عباسی
  • عرض ادب و احترام،بسیار عالی لذت بردیم،روایت اقای امیر منوچهری بسیار دلنشین و زیباست،روح پدر بزرگوارشون قرق نور و رحمت الهی،از عوامل ایرانصدا سپاسگزارم
  • محبت میکنید اگه از صدای اقای امیر منوچهری بیشتر استفاده بشه⚘️⚘️⚘️
  • سپاس فراوان از ایرانصدا و استاد امیر منوچهری. فقط احساس میکنم سرعت راوی کمی پایینه مکث ها کمی طولانی هستن
  • بسیار لدت بخش🥰💝
  • داستان جالبی بود و چقدر روایت جناب منوچهری عالی بود،ممنون از ایران صدا🌹
  • عالییییییییی
  • عالییییییییی
  • از ایران صدا ممنونم مخصوصا استاد منوچهری با این صدای بی نظیر

تصاویر

از همین نویسنده

از همین گوینده

کتاب گویا