منو
خداحافظی طولانی

خداحافظی طولانی

  • 9 قطعه
  • 188 دقیقه مدت کتاب
  • 12906 دریافت شده
نویسنده: ریموند چندلر
کارگردان: اکبر زنجان پور
قالب: نمایشی
دسته‌بندی: رمان و داستان
مردی به نام «تری لنوکس» با دختری از طبقه‌‌ی ثروتمند آشنا می‌شود، اما چون خود از ثروت بهره‌ای ندارد با بی‌مهری دختر مواجه می‌گردد و ناگزیر از او فاصله می‌گیرد. سرانجام تری با کمک دوستش «کارآگاه مارلو» در «لاس‌وگاس» مشغول به کار می‌شود.

از ایرانصدا بشنوید

«تری» با تغییر وضع مالی خود به سراغ همان دختر می‌رود و با او ازدواج می‌کند. این امر البته با نارضایتی کارآگاه مارلو صورت می‌گیرد. چندی سپری می‌شود تا اینکه تری با حالتی وحشت‌زده و تفنگ‌‌‌به‌‌‌دست نزد کارآگاه مارلو می‌آید.
اتفاق دهشتناکی افتاده است. «سیلویا پاتر»، همسر تری، کشته شده است و «فلیپ مارلو» کارآگاه خصوصی «شهر لس آنجلس» به‌خاطر ارتباطش با «تری لنوکس» به زندان می‌افتد و تری به اتهام قتل همسرش که دختر یکی از بزرگ‌ترین سرمایه‌داران شهر است، تحت تعقیب قرار می‌گیرد.
مدتی بعد، خبر خودکشی تری اعلام و مارلو آزاد می‌شود تا درگیر ماجرای تازه‌ای شود. یک نویسنده‌‌ی موفق به نام «راجر وید» ناپدید شده است. «آیلین وید»، همسر راجر از مارلو می‌خواهد که شوهرش را پیدا کند. مارلو با دنبال کردن سرنخ‌ها راجر وید را در یک آسایشگاه نه‌‌‌‌چندان خوش‌‌‌نام ترک اعتیاد می‌یابد و به خانه برمی‌گرداند.
در همین حال از طریق ملاقات با «هارلن پاتر»، پدر سیلویا، متوجه می‌شود که راجر وید اولین نامزد سیلویا پاتر بوده است. آیلین وید از مارلو می‌خواهد که مراقب شوهرش باشد و مارلو، برخلاف میلش، می‌پذیرد. هنگامی که مارلو مراقب راجر است، او خودش را می‌کشد!


*درباره‌ی کتاب:
«خداحافظی طولانی» ششمین رمان پلیسی‌‌‌-‌‌‌جنایی از «ریموند چندلر» نویسنده‌‌ی رمان‌های جنایی و پلیسی است که در سال 1953 منتشر شد. برخی منتقدان آن را پایین‌تر از «خواب بزرگ» یا «بدرود، محبوبم» می‌دانند، اما برخی دیگر آن را به عنوان بهترین کار او معرفی می کنند.
چندلر در نامه‌ای به یکی از دوستانش، این رمان را «بهترین کتاب من» نامید. این رمان به دلیل استفاده از داستانی کارآگاهی به‌عنوان ابزاری برای نقد اجتماعی و همچنین شامل عناصر اتوبیوگرافی از زندگی چندلر قابل توجه است. همچنین این رمان یکی از 10 کتاب توصیه‌‌‌شده‌‌ی مجله تایم است که در سال 1955 موفق به کسب «جایزه ادگار آلن‌پو» شد و به اثری جذاب در حوزه‌‌ی آثار جنایی تبدیل گشت.
«رابرت آلتمن»، فیلم‌‌ساز آمریکایی، هم فیلمی به همین نام بر مبنای همین کتاب، در سال 1973 اقتباس و کارگردانی کرد.

* درباره‌ی نویسنده:
«ریموند تورنتون چندلر» (زاده 23ژوئیه1888 - درگذشته 26مارس1959)، یکی از برترین نویسندگان رمان جنایی و پلیسی بود. از بیشتر آثار وی نسخه‌های متعدد سینمایی اقتباس شده‌ است.
ریموند چندلر در 23 ژوئیه 1888 در شیکاگو، ایلینوی، به دنیا آمد، ولی سال‌های اولیه زندگی را در پلاتسمووته، نبراسکا سپری کرد. پس از آنکه پدر الکلی‌اش آنها را ترک کرد، به همراه مادر به کرویدون انگلستان رفت و در آنجا با حمایت‌های دایی‌اش با مادر، مادربزرگ و خاله‌اش زندگی کرد. او در کالج دالویچ تحصیل کرد و به جز سفرهای تحصیلی که به منظور تقویت زبان خارجی به فرانسه و آلمان داشت، به دانشگاه نرفت. در سال 1907 به تابعیت انگلستان درآمد و سال بعد به عنوان خبرنگار شروع به کار کرد، در همین سال بود که اولین شعرش منتشر شد.
چندلر در سال 1912 به آمریکا بازگشت و در سان‌فرانسیسکو ساکن شد. در آنجا در دوره‌‌ی شبانه‌‌ی حسابداری شرکت کرد. در سال 1913 به همراه مادر به لس‌‌‌آنجلس رفت و در یک لبنیاتی به‌‌‌عنوان حسابدار مشغول به کار شد. چندلر در طول جنگ جهانی اول در ارتش کانادا خدمت کرد و سپس به نیروی هوایی منتقل شد. ریموند چندلر در سال 1924 با «پرل سیسلی هالبرت» ازدواج کرد.
از جمله آثار او عبارت‌‌اند از: خواب بزرگ (1939)؛ بدرود محبوبم (1940)؛ پنجره مرتفع (1942)؛ بانوی دریاچه (1943)؛ خواهر کوچیکه (1949)؛ حق‌السکوت (1958)؛ انگشت اتهام و ...

*کتاب:
The Long Goodbye (1953)

*فیلم:
The Long Goodbye (1973)

امتیاز

کیفیت هنری و اجرای صداپیشگان

4

محتوا و داستان

5

آسیب ها

فصل ها

مشخصات کتاب گویا

سایر مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

  • سلام ممنونم از اینکه نمایشنامه های رادیویی از ریموند چندلر می ذارید عالی هستید مثل همیشه 👌👌👏👏🌹🌹
  • به نظر قسمت اول کتاب نیست جریان رسوندن قاتل به فرودگاه توسط مارلو و مموضوع خداحافظیشون چی بوده اصلا اجرا نشده پیدا شدن قاتل هم که بماند یکهو وسط نمایش یک اسمی رو اعلام میکنه و میگن اینم قاتل نه پیشینه نه شناخت خصوصیات جسمی روحی و اخلاقی و نه دلیل اینکه با برنامه بوده یا اتفاقی اینا همه بماند که توضیحی نداده و اینکه چرا یکی بیگناه قیافه اش رو عوض کنه مجرم شناخته بشه تا قاتل اصلی قسر در بره اونم قاتلی که خودکشی کرده دلیلش چی بوده
  • واقعا این همه داد و بیداد لازمه سرم درد گرفت با 10 دقیقه اول . دیگه گوش نمیدم😕
  • عالی بود
  • بسیار بسیار عالی
  • سلام عزیزان دل. اقا خیلی کارتون درسته.
  • خیلی معذرت میخوام اینطور کتاب پلیسی رو اجرا کردن با اینهمه خودسانسوری فقط به درد گوش کردن افرادی میخوره که کتاب رو گوش میکنن فکر هم نمیکنمن که چی شد آخرش هم میگن وای دیدی چطور تغییر قیافه داده بود کسی نفهمید و ماجراها ی نا مشخص و ناقص دلایل بدون اعلام منطقی پشتشون و خیلی نقص ها رو نمیبینن برای این شنونده ها با ای کیو متوسط رو به پایین خوبه و اجرا شده این توهین نیست واقعیت کاری که اجرا شده هست
  • معلوم نشد کی راجر رید کشته شد و اصلا چطور کشته شد بعد یهو میگه ایرین خودکشی کرده اعتراف کرده راجر که توی نمایش اصلا معلوم نشد کی کشته شده رو به قتل رسونده ما میگیم اقتباس کننده داستان رو بد اقتباس کرده کارگردان یا بازیگرها متوجه نمیشن چطور یکی از شخصیتها شب با مارلو هست صبح هم یکی خودکشی کرده و نوشته فلان شخصیت هم من کشتم
  • اگه امکان داره نمایش های رادیویی قدیمی تر با هنرمندی و صدای آقای محمد عمرانی رو بذارین مثلا اگه امکان داره نمایش مونتسرا اثر امانوئل ربل ممنون
  • ریموند چندلر عالی بود فقط حیف خیلی سانسور و ازار دهنده بود مهدی
  • عالی لطفا رئالیسم رو بگزارید
  • این همه داد و بیداد لازمه واقعا؟!😐
  • با احترام فراوان به بقیه دوستان من خیلی خوشم نیومد نمیدونم چرا؟(ر_قاین)
  • جالببود
  • عالی بود کلاسیک و جنایی ومعمایی...عالی بود...........
  • این همه موسیقی آزار دهنده س وحوصله سربروگرنه داستان بدنیست.محترم
  • آخر فصل ۶ راجر وید زنده بود اول فصل۷ میشنویم که راجب مرگش حرف میزنن چیطور شددد
  • اول داستان خیلی بلند داد میزدن
  • خوشم نیومد تو سبک خودش هیچی برای گفتن نداره
  • ممنون خیلی منتظر این کار بودیم ،مثل بقیه کارهای چندلر حتما پیشنهاد میکنم .رضا

تصاویر

از همین نویسنده

کتاب گویا