منو
ظلمت در نیمروز

ظلمت در نیمروز

  • 9 قطعه
  • 121 دقیقه مدت کتاب
  • 8576 دریافت شده
نویسنده: آرتور کوستلر
راوی: بهروز رضوی
قالب: روایی
دسته‌بندی: رمان و داستان
«یکلای سلمانویچ روباشوف» از انقلابیون کهنه‌کار روسیه و از رهبران انقلاب 1917 است که تحت بازجویی‌های سخت به اعمالی اعتراف می‌کند که هرگز از او سر نزده است.

از ایرانصدا بشنوید

روباشوف عضو سابق کمیته مرکزی حزب، کمیسر سابق خلق، فرمانده سابق لشگر 2 ارتش انقلابی و دارنده نشان افتخار انقلاب به خاطر بی باکی در برابر دشمن خلق است. حالا فردی با این سابقه‌ی درخشان انقلابی، به دهه 1930 و پاک‌سازی‌های خونین از غیرخودی‌ها به خودی‌ها رسیده است.
البته روباشوف شخصیتی خیالی و برساخته کستلر است. نویسنده او را براساس ویژگی‌های رهبران فکری انقلاب بلشویکی و سیاستمداران برجسته‌ی شوروی خلق کرده و شرح زندان و اعترافات او بازتاب آرای سیاسی روز است.
«ظلمت در نیمروز» برگرفته از کتاب مقدس و در اصطلاح سیاسی عبارت است از: به گناه ناکرده دم تیغ رفتن؛ اما واقعه اصلی رمان مربوط به حوادث پس از روی کار آمدن بلشویک‌هاست.
«ظلمت در نیمروز» حکایت زندگی کسانی است که در روزگاری غریب نان را به تساوی می‌خواستند و نوخواستگانی از راه نرسیده در این راه، کرامت و آزادی انسان را لگدمال کردند.
ظلمت در نیمروز (انگلیسی: Darkness at Noon، آلمانی: Sonnenfinsternis) معروف‌‎ترین رمان آرتور کستلر است که آن را در سال 1940 منتشر کرد.
کستلر از یهودیان مجارستان بود که در سال 1945 تابعیت بریتانیا را کسب کرد.
آرتور کستلر در پنجم سپتامبر 1905 در بوداپست مجارستان به دنیا آمد. او در سال 1919 همراه خانواده‌اش به وین نقل مکان و در دانشگاه پلی‌تکنیک وین تحصیل کرد، ولی علایق سیاسی او و شرایط اجتماعی اروپا در اوایل قرن بیستم او را به‌سوی حرفه‌ی روزنامه‌نگاری سوق داد. وی به پاریس و برلین رفت و در 1932 در این شهر به حزب کمونیست پیوست. در سال‌های 1936 و 1937، کستلر سه بار از طرف روزنامه‌ی نیوزکرانیکل برای گزارش وقایع جنگ داخلی اسپانیا به این کشور سفر کرد. در سفر آخر، نیروهای فرانکو او را به اتهام جاسوسی دستگیر و به مرگ محکوم کردند.

امتیاز

کیفیت هنری و اجرای صداپیشگان

5

محتوا و داستان

4

فصل ها

مشخصات کتاب گویا

سایر مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

  • خواندن رمانی جنگ‌سردی با آن فضا و تبلیغات مک‌کارتیستی آمریکا و غرب و بزرگ‌نمایی آن‌چه در دوران استالین گذشت، امروزه و پس از گذار از آن دوره جداً جذابیتی ندارد. در مورد هیچ شخصیت معاصری به اندازه استالین اغراق نشده است.
  • یه داستان سیاسی بود و کل داستان در مورد بازجویی از یه زندانی بود من که اصلا خوشم نیومد (ر_قاین)
  • نمایش صوتی همین کتاب با صدای مرحوم آقالو فوق العادست.

تصاویر

از همین نویسنده

از همین گوینده

کتاب گویا