منو
هفتمین نفر

هفتمین نفر

  • 8 قطعه
  • 196 دقیقه مدت کتاب
  • 1348 دریافت شده
«آیت‌‌الله شهید حسین غفاری» از روحانیون مبارزی است که مظلومانه در زندان رژیم شاه به شهادت رسید. او ذره‌ای از اصول و اعتقادات خود عقب‌نشینی نکرد و شکنجه‌های فراوان نتوانست خللی در مبارزاتش ایجاد کند؛ ازاین رو، شخصیتی فراموش‌نشدنی است.

از ایرانصدا بشنوید

«محمدرضا بایرامی» کتاب «مرغ‌های دریایی» را در سال 1382، کتاب «هفتمین نفر» را در سال 1379 و کتاب «هَلت‌ها نام تو را می‌خوانند» را در سال 1381 نوشته است. این کتاب‌ها، برای نوبت اول از سوی نشر شاهد (وابسته به بنیاد شهید و امور ایثارگران) چاپ و منتشر شده است.
کتاب «هفتمین نفر» داستان زندگی «آیت‌الله شهید حسین غفاری» است که در 21 بخش، به رشته‌ی تحریر درآمده است.
آیت‌الله غفاری از روحانیون مبارزی است که مظلومانه در زندان رژیم شاه به شهادت رسید.
«حسین غفاری» در سال 1335 هـجری قمری ( 1295 هجری شمسی) در روستای دهخوارقان تبریز (آذرشهر) به دنیا آمد.
وی در دوران کودکی پدرش را که کشاورزی زحمتکش بود، از دست داد و از همان دوران مجبور شد هم‌پای برادر و خواهرش برای تأمین هزینه‌های زندگی به کشاورزی و کارگری مشغول شود.
وی از شش سالگی تحصیل را آغاز کرد و مرحله‌ی مقدمات دروس حوزه را از «حاج شیخ علی» و «میرزا محمد حسن منطقی» فراگرفت و رسائل و مکاسب شیخ انصاری را نزد دایی‌اش «حجت الاسلام حاج سید محسن میر غفاری» آغاز کرد و در تمام این مدت تحصیل، نصف روز را کار می‌کرد و نصف روز را به تحصیل علم و دانش می‌گذراند. او بعد از پایان علوم مقدماتی وارد حوزه‌ی علمیه‌ی تبریز شد.
در حوزه‌ی علمیه از جلسه‌ی درس بزرگان کسب دانش نمود. او برجستگی خاصی از خود نشان داد، تا آنجا که زبان‌زد هم‌درسان و هم‌بحث‌هایش شده بود و استادان وی نیز از تلاش و فعالیت او اظهار رضایت می‌کردند.
او پس از مدتی برای بهره‌گیری از استادان قم، از تبریز به قم هجرت کرد و در حوزه‌ی علمیه‌ی قم، فقه و اصول و مراحل عالی را از محضر بزرگان فرزانه‌ای چون آیات عظام فیض قمی، بروجردی و خوانساری فراگرفت.
وی پس از تحمل وحشیانه‌ترین شکنجه‌های رژیم پهلوی، درحالی که هنوز محاکمه‌اش به پایان نرسیده بود، در روز 22آذر1353 به بهداری ندامتگاه مرکزی منتقل و با نظر دکتر طاهری به علت تب، فشارخون و اختلالات ادراری بستری شد.
آیت‌الله غفاری در تاریخ چهارم دی‌ماه1353 در ساعت 15:30 طبق نظر دکتر یارسلطانی، پزشک نگهبان بهداری ندامتگاه، از دنیا رفت و پیکر وی جهت تعیین علت مرگ به اداره‌ی پزشکی قانونی منتقل شد.
در تاریخ هفتم دی1353 از دادستانی ارتش با اداره‌کل پزشکی قانونی مکاتبه شد که «خواهشمند است نتیجه آزمایش آسیب‌شناسی از جسد غیرنظامی حسین غفاری و علت فوت ایشان به دادستانی اعلام شود.» و اداره‌کل پزشکی قانونی گزارش معاینه‌ی جسد را که به امضای سه نفر از پزشکان رسید و در آن علت مرگ را خونریزی مغزی تشخیص دادند، چنین عنوان کرد: «جسد متعلق به مردی است حدود 55 سال سن، با قد 175 سانتی‌متر و استخوان‌بندی درشت، موهای سر کوتاه و دارای ریش سفید و سیاه که آثار چند لکه کبودی مربوط به زمان حیات که درحال زردشدن می‌باشد (حدود یک هفته از وقوع آنها گذشته است) که به بزرگی یک بادام پوست‌دار در فاصله‌ی پهلوی چپ و سه لکه به‌قدر سکه‌های 1 و 2 ریالی در ناحیه کنار خارجی زانوی راست، کنار داخلی زانوی چپ و سمت پایین و خارج ساق پای راست و یک لکه‌ی دیگر با قطر یک سکه‌ی 2 ریالی در پشت زانوی راست مشاهده می‌گردد که باز شد. در طرح زیرجلدی نیز کبودی وجود دارد. در ناحیه‌ی پشت آثار کورک‌های متعدد که بهبودی یافته است، در ناحیه سرین و کمر و پشت دیده می‌شود و علائم دیگری از ضرب و آثار جرح و خفگی و ... مشاهده نگردید. پوست سر برداشته شد، زیر آن خون‌مردگی و شکستگی استخوان دیده نمی‌شود و ناحیه‌ی پشت گردن و طولی ستون فقرات پشتی و کمری باز شد، در کل علایمی از خون‌مردگی مشاهده نمی‌شود. داخل جمجمه دیده شد، در سمت راست خون‌ریزی و لخته‌بودن به وزن 120 گرم در مقایسه... دیده می‌شود که روی نیمکره‌ی سمت راست هم بر اثر فشار گودی گذاشته است. پایین... خونی است. قفسه روی شکم باز شد... طحال بزرگ‌تر از معمول و کبد کمی سفت و سایر احشاء وضع عادی پس از مرگ دارند. با توجه به علائم فوق، علت مرگ، خون‌ریزی مغزی تعیین گردید.»
***
آیت‌الله حسین غفاری در طول حیات خود از استادان فرزانه‌ای بهره گرفت که عبارت‌اند از:
- امام خمینی (ره)؛
- آیت‌الله آقا سید محمد حجت کوه‌کمره‌ای (ره)؛
- آیت‌الله العظمی سید شهاب‌الدین نجفی مرعشی (ره)؛
- علامه طباطبایی صاحب تفسیر المیزان (ره)؛
- آیت‌الله آقا سید احمد خوانساری و سید محمدتقی خوانساری (ره)؛
- آیت‌الله آقا سید محسن میرغفاری آذرشهری؛
- آیت‌الله حاج میرزا علی مقدس (مشهور به حاج مقدس آقا)؛
- آیت‌الله حاج شیخ علی پیش‌نماز دهخوارقانی مشهور به (توتونچیان)؛
- آیت‌الله آمیرزا محمدحسن منطقی دهخوارقانی؛
- آیت‌الله سید حسین بروجردی.

امتیاز

کیفیت هنری و اجرای صداپیشگان

5

محتوا و داستان

4

فصل ها

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

تصاویر

از همین نویسنده

از همین گوینده

کتاب گویا