منو
میدان واشنگتن

میدان واشنگتن

  • 8 قطعه
  • 102 دقیقه مدت کتاب
  • 774 دریافت شده
نویسنده: هنری جیمز
راوی: رویا فلاحی
قالب: روایی
دسته‌بندی: کتاب گویا
رمان «میدان واشنگتن» (Washington Square)، اثر هنری جیمز، یکی از آثار مهم این نویسنده‌ی آمریکایی است که در سال 1880 منتشر شد.

از ایرانصدا بشنوید

درباره‌ی کتاب
«میدان واشنگتن» در پس‌زمینه‌ی جامعه‌ی اشرافی نیویورک در اواخر قرن نوزدهم روایت می‌شود و درباره‌ی دختری به نام کاترین اسلوپر است که با پدرش، دکتر آستین اسلوپر، زندگی می‌کند.
کاترین دختری خوش‌قلب و ساده‌دل است که به‌دلیل ثروت پدرش مورد توجه مردی به نام موریس تاونسند قرار می‌گیرد. موریس مردی جذاب و خوش‌ظاهر است، اما دکتر اسلوپر به نیت‌های او شک دارد و معتقد است که او چشم طمع به اموال کاترین دارد. دکتر اسلوپر که کاترین، تنها دخترش، را مایه‌ی ناامیدیِ مدام خویش می‌داند او را تهدید می‌کند که درصورت ازدواج با این مرد، او را از ارث محروم خواهد کرد. با این حال، کاترین درمقابل پدر می‌ایستد و با موریس می‌گریزد، اما موریس ... .


درباره‌ی نویسنده
هنری جیمز (Henry James )(1843-1916) از نویسندگان برجسته‌ی قرن نوزدهم است که به‌واسطه‌ی رمان‌ها، داستان‌های کوتاه و نقدهای ادبی‌اش شناخته می‌شود و آثارش تأثیر بسیاری بر نویسندگان پس از او گذاشته است.
جیمز در نیویورک به دنیا آمد و در خانواده‌ای فرهنگی و مرفه بزرگ شد. پدرش نویسنده و متفکر بود و برادرش، ویلیام جیمز، روان‌شناس و از فلاسفه‌ی بنام بود. هنری از کودکی به مطالعه و ادبیات علاقه داشت و در محیطی پر از کتاب و بحث‌های فکری رشد کرد.
او در دوران کودکی و نوجوانی به همراه خانواده‌اش به اروپا سفر کرد و در شهرهای مختلفی مانند ژنو، پاریس و لندن زیست. این تجربه‌ها تأثیر بسیاری بر دیدگاه‌ها و نوشته‌های او داشت.
هنری در سال 1860 به نیوانگلند بازگشت و درطول جنگ‌های داخلی آمریکا در آنجا زندگی کرد. نقصی که در ستون فقراتش داشت، باعث شد از شرکت در جنگ معاف شود و همین او را بیش از پیش به‌سوی هنر و ادبیات سوق داد.
تحصیل در رشتۀ حقوق دانشگاه هاروارد نیز او را از علاقه‌ی ادبی‌اش دور نکرد.
هنری جیمز نویسندگی را با انتشار مقاله‌های انتقادی و داستان‌های کوتاه در روزنامه‌ها و مجله‌ها آغاز کرد. اولین داستان کوتاه او به نام «زائری مشتاق» در مجله‌ی آتلانتیک مانتلی منتشر شد و مورد تحسین قرار گرفت. این داستان نشان‌دهنده‌ی دیدگاه‌های او درباره‌ی مردم اروپا بود و شروع مسیر نویسندگی حرفه‌ای او شد.
جیمز همواره میان دو تمایل زندگی می‌کرد: از یک سو عاطفه‌ی میهن‌پرستی او را به آمریکا پیوند می‌داد و از سوی دیگر، روح و فکرش به جانب اروپا کشیده می‌شد. سرانجام تمایل به زندگی در اروپا بر او چیره شد و در سال 1875 در پاریس سکونت گزید و در آنجا با تورگنیف، فلوبر و زولا آشنا شد و رمان «آمریکایی» را نگاشت.
هنری در سال 1876 به لندن رفت و رمان «دیزی میلر» را نوشت. او که نویسنده‌ای پرکار بود در طول زندگی خویش آثار بسیاری خلق کرد. از آثار معروف او می‌توان به «میدان واشنگتن»، «تصویر یک بانو»، «جام زرین»، «اروپایی‌ها»، «جانوری در جنگل»، «سفرای کبار» و «بال‌های قمری» اشاره کرد. جیمز در سال 1915، چند ماه پیش از مرگش، تبعه‌ی انگلیس شد و در ژانویه‌ی 1916 ازسوی جورج پنجم به دریافت نشان لیاقت نائل آمد.
اشتهار جیمز وام‌دار تجزیه و تحلیل‌های روانی واقع‌گرایانه، نثر پیچیده و پالوده، بی‌طرفی در توصیف شخصیت‌ها و مطالعه در ژرفای ذهن قهرمانانش برای بیان کشمکش‌های درونی آن‌ها به هنگام رویارویی با دشواری‌های زندگی است. درونمایه‌ی بیشتر آثار او تقابل بین فرهنگ‌ها، ارزش‌های حاکم و شیوه‌ی زندگی اروپایی‌ها و آمریکایی‌هاست.

*کتاب:
Washington Square
Originally published: December 1, 1880
Author: Henry James
Adaptations: The Heiress (1949), Washington Square (1997), The Heiress, Ikaw Pa Lang ang Minahal (1992)
Characters: Dr. Austin Sloper, Catherine Sloper, Morris Townsend, Lavinia Penniman, Elizabeth Almond
Genres: Novel, Fiction
Pages: 266 pp

امتیاز

کیفیت هنری و اجرای صداپیشگان

4

محتوا و داستان

4

فصل ها

مشخصات کتاب گویا

سایر مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

  • باتشکرازشمازیبابود
  • سپاسازشمازیبابودباصدایىدلنشین
  • فیلمش اینجوری تموم نمیشه ولی خیلی قشنگ بود
  • با تشکر از راوی عزیز و ایرانصدای درجه یک. داستان‌ خوب و قابل شنیدنی بود. اجرای راوی عالی بود. و کلی درس زندگی تو‌ش داشت. 🌹🌻🙏
  • شروعش بد نبود پایان نداشت !!!
  • شخصیت عمه هاش !!!!
  • خانم فلاحی👏
  • صدای راوی به شدت زیباست به شخصه هربار نام خانم فلاحی رو میبینم حتما رمان رو گوش میدم، اما در مورد داستان، داستان زیبایی بود و حقیقت تلخ زندگی بسیاری از آدمها بیان کرد، شنیدنش خالی از لطف نیست. آلند

تصاویر

از همین نویسنده

از همین گوینده

کتاب گویا