منو
توهم عزیز

توهم عزیز

  • 5 قطعه
  • 75 دقیقه مدت کتاب
  • 920 دریافت شده
نویسنده: کینگزلی آمیس
راوی: مریم مشهور
قالب: روایی
دسته‌بندی: کتاب گویا
این اثر داستانی انتقادی است درباره شاعری به نام «ادوارد آرتور پاتر» که در آخرین جلسه بزرگداشتی که برای او برگزار کرده اند علاقمندانش را شگفت زده می کند.

از ایرانصدا بشنوید

درباره‌ی کتاب

«ادوارد آرتور پاتر» در مصاحبه‌ای اعلام می‌کند که تصمیم گرفته دیگر شعر نگوید. این مصاحبه را روزنامه‌نگاری به نام «سو مک نامارا» انجام می‌دهد و عکاس مصاحبه‌ فردی به نام «پت بوز» است. آقای پارتر از برخورد صادقانه سو مک نامارا خوشش می‌آید و به‌عنوان تشکر، آخرین شعری را که سروده به سو هدیه می‌دهد. مصاحبه چاپ می‌شود و خبر مورد توجه رسانه‌ها قرار می‌گیرد.
برخلاف حرفی که آقای پاتر زده، مدتی بعد مجموعه شعرش چاپ می‌شود و به این مناسبت مراسمی برگزار می‌شود. آقای پاتر، سو مک نامارا و پت بوز را شخصاً به مراسم دعوت می‌کند. مجموعه شعر آقای پاتر ارزش ادبی ندارد و خودش و سو مک نامارا این را می‌دانند. آقای پاتر در مراسم جوایز متعددی دریافت می‌کند. او در سخنرانی می‌گوید که چون به سن سالخوردگی رسیده، چنین مراسمی برایش برگزار می‌کنند و ارزش ادبی اشعارش اهمیت نداشته است. او دیپلم افتخار را رد می‌کند و از مراسم بیرون می‌رود.

درباره‌ی نویسنده
«کینگزلی آمیس / Kingsley William Amis» شاعر، رمان‌نویس، منتقد و معلم اهل انگلستان است. وی در سال 1922 به دنیا آمد. او در طول دوران نویسندگی خویش، بیش از بیست رمان، شش کتاب شعر و تعداد زیادی داستان کوتاه و نمایش‌نامه‌ی رادیویی و تلویزیونی نوشت. زندگی‌نامه‌نویسش، زاکری لیدر، وی را طنزپردازترین نویسنده‌ی انگلیسی‌زبان نیمه‌ی دوم قرن بیستم توصیف کرده‌ است.
در سال 2008 روزنامه‌ی تایمز نام آمیس را در رتبه‌ی نهم جدول پنجاه نویسنده‌ی بزرگ بریتانیایی از سال 1945 قرار داد. آمیس اکتبر 1995 از دنیا رفت.
کتاب «توهم عزیز» با آنکه از زبان طنزآمیز بی‌بهره نیست؛ اما سبک انتقادی آن نمود و ظهور بیشتری دارد و بستری را که خود نویسنده نیز در طول حیات خود تجربه کرده است، به باد استهزا و انتقاد می گیرد.
«توهمِ عزیز»، جامعه‌ای را توصیف می‌کند که هیچ‌کس، حتی یک شاعر برجسته نیز ناگزیر است سال‌ها میل باطنی خود را مکتوم نگاه دارد و صرفاً زمانی که به آزادی واقعی می‌رسد، واقعیت‌ها را با صراحت برای هوادارانش شرح می‌دهد.
باوجود اینکه گاه زبان آمیس در این داستان، تا حدودی فنی می‌شود، اما در کل روایتی ساده و ملموس دارد. این کتاب برنده‌ی جایزه‌ی من بوکر در سال 1986 نیز شده است.

* کتاب:
Dear Illusion
Originally published: 1972
Author: Kingsley Amis
Genre: Modern Classics. Fiction

امتیاز

کیفیت هنری و اجرای صداپیشگان

4

محتوا و داستان

4

فصل ها

مشخصات کتاب گویا

سایر مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

  • داستان جالبی داشت. خدا قوت
  • داستانش خوب بود موضوع جدیدی داشت اما واااای که چقدر صدای خانم خبرنگار یکنواخت و بی احساس بود کوچکترین حسی در صداش نبود دهها داستان از ایران صدا گوش کردم اما تا حالا صدایی اینقدر یکنواخت و بی احساس نشنیده بودم حس انزجار از شنیدن بقیه داستان به آدم دست میداد(ر_قاین)
  • سو چقد مأخوذ به حیا حرف می زد 🤣

تصاویر

کتاب گویا