منو
سقوط در سکوت

سقوط در سکوت

  • 5 قطعه
  • 97 دقیقه مدت کتاب
  • 1505 دریافت شده
در این کتاب، داستان زندگی سرلشکر خلبان، جواد فکوری، آمده است: کودکی و دوران دبستان و دبیرستان و در ادامه، ورود به نیروی هوایی ارتش و خلبانی و سفر به آمریکا (برای گذراندن دوره‌ی خلبانی) و بازگشت به ایران و شرکت در تحمیلی.

از ایرانصدا بشنوید

وقتی خانم الهام وارد کلاس شد، بدون توجه به «برپا»ی دانش‌‌آموزان، به ساعت مچی‌‌اش نگاهی انداخت و رو به تخته‌‌ی سفید ایستاد. ماژیک مشکی‌‌رنگی را به دست گرفت و با خط درشت نوشت: «ناگهان انفجار مهیبی در هواپیما رخ داد. صدای نامعلوم و هراسناک خلبان به گوش می‌‌رسید: هیچی نداریم؛ هیچی نداریم... و برج مراقبت شتابان و متعجب می‌‌پرسید: چطور هیچی نداری؟ چهارتا موتور داری!»
هنوز دخترهای کلاس سوم کوکب، در حالت برپا و خیره به کار معلمشان بودند! خانم الهام که تا آن روز هیچ‌‌‌وقت این‌‌‌قدر جدی نبود، همچنان ماژیک مشکی را روی تخت سفید می‌‌‌‌چرخاند:
«صدا این‌بار نامفهوم‌‌تر بود: هیچی ندارم، به خدا هیچی ندارم. چراغ‌‌های باند رو روشن کنید! دارم سقوط... یک‌‌باره صدا و برق هواپیما قطع شد. سکوت بود و سکوت! هیچ‌‌کس در داخل آن هواپیمای سی 130 و در آن تاریکی نمی‌‌دید که چگونه عقربه‌‌ها همگی به سمت صفر در حرکت بودند. هواپیما با سرنشینانش مثل یک تکه سنگ، بی‌‌هدف رو به پایین می‌‌آمد.»
حالا دخترهای کلاس، یکی‌یکی، روی نیمکت‌‌هایشان ولو شدند تا بنشینند. خانم الهام وقتی آخرین جمله‌‌اش را در پایین تخته‌‌ نوشت و نقطه گذاشت، رو به کلاس برگشت و چندثانیه‌‌ای دانش‌‌آموزانش را از نظر گذراند. هیچ چشمی نبود که به او زل نزده باشد. سکوت کلاس، لحظه‌‌ای با پریدن یک قمری از لبه‌‌ی پنجره‌‌ی کلاس شکست و دوباره برگشت.
***
«جواد فکوری»، زاده‌‌ی 17دی1317 در تبریز – درگذشته‌‌ی 7مهر1360 در حومه‌‌ی شهرری، سرهنگ خلبان اف-4 فانتوم 2 نیروی هوایی ایران و فرمانده نیروی هوایی از سال 1359 تا 1360 و وزیر دفاع در کابینه‌‌ی محمدعلی رجایی بود.
وی در محله‌‌ی چرنداپ شهر تبریز زاده شد. در سال 1337 مدرک دیپلم خود را با موفقیت کسب کرد. در همان سال در کنکور سراسری شرکت کرد و در رشته‌‌ی پزشکی پذیرفته شد، ولی به‌‌سبب علاقه‌‌ی فراوانی که به خلبانی داشت، با انصراف‌‌دادن از تحصیل در دانشگاه، در مهرماه همان سال وارد دانشکده‌‌ی خلبانی نیروی هوایی شد. پس از گذراندن دوره‌‌ی مقدماتی پرواز در دانشگاه خلبانی، اولین پرواز مستقل خود را در سال 1339 با هواپیمای T-33 بر فراز آسمان دوشان‌‌تپه در وضعیت‌های مختلف و به مدت یک ساعت و نیم با موفقیت به انجام رساند.
فکوری دو بار در سال‌های 1342 و 1356 برای تحصیل و آموزش خلبانی جنگنده‌‌ی اف-4 به آمریکا رفت. او پس از انقلاب 1357، مجدداً به خدمت نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران درآمد و با شروع جنگ ایران و عراق، به عنوان یکی از طراحان عملیات‌‌‌های نیروی هوایی ایران، به کار خود ادامه داد. جواد فکوری در طراحی عملیات کمان 99 و عملیات اچ-3 و عملیات اوسیراک شرکت داشت.
وی در مهرماه 1360، در حین بازگشت از جبهه‌‌ی جنوبی جنگ به تهران، بر اثر سقوط هواپیمایش، به همراه جمعی از فرماندهان ارتش و سپاه، تیمسار سرلشکر فلاحی، سرهنگ نامجو، سرداران کلاهدوز و جهان‌‌آرا، به شهادت رسید.
پس از درگذشت وی در سانحه‌‌ی پرواز هرکولس سی-130 نیروی هوایی ارتش ایران، درجه‌‌ی نظامی جواد فکوری به سرلشکری ترفیع یافت.

امتیاز

کیفیت هنری و اجرای صداپیشگان

4

محتوا و داستان

4

فصل ها

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

  • نحوه داستان سراییش جالب بود.تشکر
  • عالی‌بود‌خدا‌قوت
  • من به شخصه دوست ندارم زندگینامه بخونم اما این داستان بقدری زیبا نوشته شده که بدون اینکه متوجه ماجرا بشی زندگینامه شهیدفکوری رو بیان میکنه. خیلی جالب بود پیشنهاد میدم گوش کنید (ر_قاین)
  • ای کاش راوی داستان یک زن بود .. حس بهتری داشت و با جذابیت بیشتری داستان سرایی پیش می‌رفت خصوصا که محیط داستان محیط آرام و زنانه است

تصاویر

از همین گوینده

کتاب گویا