منو
خرس های نقره‌ ای

خرس های نقره‌ ای

  • 8 قطعه
  • 152 دقیقه مدت کتاب
  • 4787 دریافت شده
نویسنده: امیل پل آردمن
کارگردان: ژاله علو
قالب: نمایشی
دسته‌بندی: کتاب گویا
تعدادی از بزرگ‌ترین سران شبکه‌های قاچاق، قمار و فساد غرب آمریکا تصمیم می‌گیرند تا برای عملیات پول‌‌شویی و تبدیل پول‌های کثیفشان به سرمایه‌های قانونی، بانکی را در سوئیس بخرند.

از ایرانصدا بشنوید

یکی از سرمایه‌داران آمریکایی به‌‌‌ نام «جو فیوری» به‌‌‌خاطر فرار از قوانین بانکی و پرداخت مالیات، بانکی را در شهر «لوگانو»ی سوئیس خریداری می‌کند.
«جان فرانکوک»، یکی از افراد او، پیشنهاد می‌کند با پول‌های شخصی به نام «فردوس» که از اقوام اوست، سرمایه‌ی بانک را افزایش دهند.
جان به همراه «داکس ماید» به ایران می‌روند و با فردوس برای انتقال پول‌های او به سوئیس و همین‌طور شراکت در معدن نقره (که در املاکش وجود دارد و غنی‌ترین معدن جهان است،) به توافق می‌رسند.
ازسوی دیگر، فردی به نام «فورمن» که نماینده‌ی یکی از بانک‌های آمریکا است، «لاکمن» را به سوئیس می‌فرستد تا بانکی را بخرد. در همین زمان، «فرانکوک» که قوی‌ترین تاجر نقره در دنیاست، به فورمن پیشنهاد می‌کند با همکاری وی بانک «لوگانو» در سوئیس را بخرد. فرانکوک فرد کارکشته‌ای به نام «تاپینگ» را برای بررسیِ نقره‌ای که به‌‌تازگی وارد بازار شده است و همین‌طور شناختن فردی به نام فردوس، با لاکمن راهی سوئیس می‌کند.
لاکمن و تاپینگ ابتدا به کویت و سپس به دوبی می‌روند و از نزدیک شاهد ورود نقره به دوبی و انبارهای فردوس و دیدن خود وی می‌شوند. داکس ماید به‌‌‌خوبی دریافته است که فرانکوک قصد دارد بانک و معدن نقره را تصاحب کند. اما سرانجام پی می‌برد که اربابش، فیوری، فورمن و کوک، با هم به توافق رسیده‌اند.
جان و آلبر، پسر فیوری، به ایران می‌روند و با صراحت به فردوس می‌گویند که او باید از املاک و دارایی‌های خود و معدن نقره بگذرد و همه‌‌ی بدهی‌های خود را به بانک بپردازد؛ چون آنهایی که خواهان این کار هستند، آدم‌هایی مقتدر و ثروتمندند و کسی توان مقابله با آنها را ندارد.

*درباره‌‌ی کتاب:
وقایع این کتاب که در سال 1967 میلادی رخ داده است، درباره‌‌ی قاچاق نقره و ارز از ایران به هندوستان است که ریشه در نظام فاسد سرمایه‌داری و گانگستریسم آمریکا دارد. نویسنده با قلم توانا و ذهن خلاق و مبتکر خود، خواننده را با بازارهای کاذب بورس و بورس‌بازی و حیله‌گرانه‌ترین شگردهای قاچاق و روش‌های گروه‌‌های گانگستر در قانونی جلوه‌‌دادن فعالیت‌های جنایت‌‌کارانه‌ی خود آشنا می‌‌‌کند و از عملیات پشت پرده‌‌ی اقتصاد امپریالیستی پرده برمی‌دارد.
ایران، یکی از محل‌های وقوع حادثه است و نقشی که یکی از خانواده‌های وابسته به رژیم شاهنشاهی در طول داستان ایفا می‌کند، جاذبه‌ی کتاب را برای خواننده‌ی ایرانی بیشتر می‌کند.
نویسنده برای خلق داستانش مجموعه‌ی وسیعی از اطلاعات متفاوت را گرد هم آورده است. آشنایی کامل با شبکه‌‌های فساد و آگاهی از نحوه‌ی فرار از مالیات این افراد و مؤسسات و روش‌هایشان برای حل مشکلات و برطرف کردن موانع (تطمیع و باج‌خواهی و جاسوسی و ...) بخشی از این اطلاعات است.
ترسیم مبهمی از مردان قدرتمند امروز (تبهکاران دیروز) و رابطه‌ی این افراد با سازمان‌های زیرزمینی و افراد حقوقی مانند گروهی از بانک‌‌داران محلی و بین‌المللی که در عین زیرکی و حیله‌گری مورد سوءاستفاده هر دو طرف قرار دارند و به این معاملات و غارتگری‌ها جنبه‌‌ی حقوقی و قانونی می‌بخشند، نیز توصیفات بیشتری از فضای داستان در اختیار خواننده قرار می‌دهد.

*درباره‌ی نویسنده:
«پل امیل آردمن»(زاده 19 مه 1932 - درگذشته 23 آوریل 2007) یکی از نویسندگان پیش‌‌‌رو در زمینه‌های اقتصادی و مالی بود که عمده‌‌ی شهرت خود را به‌واسطه‌‌ی نوشتن رمان براساس گرایش‌های پولی و حقایق تاریخی درباره‌‌ی مسائل پیچیده‌ی مالی جهانی به‌دست آورد.
آردمن در شهر استراتفورد واقع در ایالت انتاریو کشور کانادا، در یک خانواده‌ی آمریکایی به دنیا آمد. او از دانشکده‌ی روابط خارجی «ادموند ا. والش» در دانشگاه «جورج تاون» فارغ‌التحصیل شد. وی دکترای خود را از دانشگاه «بازل» در سوئیس دریافت کرد.
در سال 1958 او به‌‌عنوان تحلیل‌‌گر مالی برای جامعه‌ی زغال‌‌سنگ و فولاد اروپا فعالیت کرد. همچنین در بین سال‌‌های 1959 و 1961، به‌‌عنوان اقتصاددان در مؤسسه‌ی تحقیقاتی استنفورد در پارک ملنو مشغول به کار بود.
آردمن در سال 1965 به سوئیس بازگشت. وی بانکی به نام بانک «سالیک» بنیان‌گذاری کرد و خود با سِمتِ رئیس/مدیرعامل بانک در آن مشغول به کار شد.
در سال 1969 بانک کالیفرنیا متحده (United California Bank) مستقر در کالیفرنیا، اکثریت سهام بانک سالیک را خرید و نام آن را به «بانک کالیفرنیا متحده بازل» تغییر داد. این بانک پس از زیان‌های بزرگ که به‌طور مشخص به‌‌‌واسطه‌ی ارتباط آن با تجارت کاکائو بود، به ورشکستگی رسید.
آردمن و بقیه‌ی اعضای هیئت‌‌‌مدیره بانک به تقلب و کلاه‌برداری متهم شدند و آردمن پس از دستگیری، تا شروع دادگاهش در زندان به‌سر برد. با پایان دادگاه و محاکمه‌‌ی افراد، تعدادی از کارکنان بانک گناه‌‌‌کار شناخته شدند و مجبور به گذراندن دوران محکومیت خود در زندان شدند. محکومیت مدیران و کارکنان به واسطه‌ی فعالیت‌هایشان در این بانک برای آمریکاییان بسیار تعجب‌آور بود.
آردمن در مصاحبه‌ی تلویزیونی خود گفت که از زندان خود راضی بود. وی گفت در زندان‌های سوئیس غذا از نمونه‌های آمریکایی آن بهتر است؛ برای مثال او می‌توانست از هتل‌ها و رستوران‌هایی که دوست دارد، غذا سفارش دهد!
آردمن با خانمی به نام «هلی بوگلین» ازدواج کرد و این زوج صاحب دو دختر شدند. پس از ورشکستگی و سقوط بانک در بازل، وی و خانواده‌اش ابتدا به انگلستان و در پایان به «هیلزبُرگ» در شهرستان سونوما، در کالیفرنیا، مهاجرت کردند. در تاریخ 23آوریل2007 آردمن در شهرستان سونوما، به‌‌علت ابتلا به سرطان، درگذشت.
اوایل سال 1977 کتاب «سقوط 79» در ایالات متحده آمریکا انتشار یافت که با استقبال عمومی روبه‌رو شد و نسخه‌های آن چنان سریع به‌فروش رفت که تعجب همگان را برانگیخت. بعد از آن به‌سرعت در آمریکا و انگلستان تجدید چاپ شد و آن‌قدر مورد توجه قرار گرفت که تا نوامبر 1977، یعنی در کمتر از 10 ماه، به‌چاپ پانزدهم رسید و بیش از دو میلیون نسخه از آن به‌فروش رسید و تا مدت‌‌ها در فهرست کتاب‌های پرفروش آمریکا و انگلیس قرار داشت. مجله‌‌ی تایم آمریکا پس از دو ماه از این دوره، کتاب سقوط 79 را به‌‌عنوان دومین اثر پرفروش در فهرست معروف کتاب‌های پرفروش هفته معرفی کرد.
از مجموعه آثار او می‌توان به این کتاب‌ها اشاره کرد:
کار میلیارد دلاری (1973)؛ نقره‌خواران (1974)؛ سقوط 79 (1976)؛ آخرین روزهای آمریکا (1981)؛ پریشانی سال 89 (1986)؛ کاخ (1987)؛ حساب بانکی سوئیسی (1992)؛ کالابرگ صفر (1993)؛ توطئه (1997).

* کتاب:
The Silver Bears (1974)

****شنونده گرامی، پیشاپیش از کیفیت پایین و اشکالات جزئی برخی از بخش‌های نمایش پوزش می‌طلبیم.****

امتیاز

کیفیت هنری و اجرای صداپیشگان

4

محتوا و داستان

4

فصل ها

مشخصات کتاب گویا

سایر مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

تصاویر

کتاب گویا