منو
بالزاک و خیاط کوچولوی چینی

بالزاک و خیاط کوچولوی چینی

  • 7 قطعه
  • 109 دقیقه مدت کتاب
  • 1244 دریافت شده
نویسنده: دای سیجی
راوی: محمودرضا قدیریان
قالب: روایی
دسته‌بندی: کتاب گویا
این داستان درباره‌ی جادوی کتاب‌خواندن و شگفتی بیداری عشق در زندگی انسان است. دو پسر شهریِ بداقبال‌، به‌منظور بازآموزی در زمان انقلاب فرهنگی جنجال‌برانگیز چین، به روستایی کوهستانی و دوردست فرستاده می‌شوند تا علوم فنی و صنعت بیاموزند.

از ایرانصدا بشنوید

* درباره‌ی کتاب:
«بالزاک و دخترک خیاط چینی» ترجمه‌ی اثری از نویسنده و فیلم‌‌ساز چینی فرانسوی‌زبان «دای سیجی» است. او این رمان را در سال2001 در انتشارات «گالیمار» منتشر کرد که با استقبال عمومی همراه شد. به فاصله‌ی کمتر از دو ماه از چاپ کتاب، صدهزار نسخه از آن به فروش رفت و کمی بعد به چند زبان ترجمه شد. یک فیلم سینمایی نیز با اقتباس از این رمان و به کارگردانی خود نویسنده، در سال2003 روی پرده رفت.
آنچه دای سیجی روایت می‌کند، گاهی بسیار تلخ و ناگوار است؛ اما او با شگردهای خود و با روایتی طنزگونه زندگی دشوار شخصیت‌هایش را تعریف می‌کند. بخش اعظم آنچه بر راوی و دوستش، لوئو، می‌گذرد، سرگذشت شخصیِ نویسنده است. او خود نیز قربانی انقلاب فرهنگی و بازپروری در دوره‌‌ی حکومت «مائو تسه تونگ» شد. مائو آثار ادبی مغایر با مکتب سیاسی حاکم را سانسور و ممنوع می‌‌کرد؛ این عمل سرکوب و خفقان جامعه‌‌ی ادبی، روشن‌‌فکران و نویسندگان چین و ممنوعیت کتاب‌های ادبی بسیاری را در پی داشت.
رمان بستری تاریخی‌ -‌‌‌ سیاسی دارد و مائو شخصیت منفی پشت‌پرده‌ای است که هرچه بر سر شخصیت‌ها آمده‌ است و می‌آید، به‌خاطر نظریه‌پردازی‌های اوست. ولی بااین‌حال، مضمون اصلی رمان نه سیاست‌های مائوست، نه انقلاب فرهنگی و نه بازپروری جوانان چینی.
«دای سیجی» در جایی گفته‌ است: «من هیچ‌گاه قصد نظریه‌پردازی درباره‌‌ی انقلاب فرهنگی را نداشتم، بلکه می‌خواستم داستانی درباره‌‌ی عشق و دوستی بین سه نوجوان را روایت کنم که به‌صورت مخفیانه و خدعه‌آمیز ادبیاتی سانسورشده را کشف می‌کنند.»

* درباره‌‌ی نویسنده:
«دای سیجی»، متولد سال 1954، نویسنده و فیلم‌‌ساز چینی/ فرانسوی است. سیجی در «سیچوآن» چین به دنیا آمد. او از دوران کودکی عاشق کتاب‌‌خواندن و اندیشیدن بود. سیجی برای نوشتن اولین کتاب خود از تجربیاتش در کمپ بازآموزی سیچوآن در طول انقلاب فرهنگی چین استفاده کرد. او پس از بازگشت از این کمپ، تحصیلات خود را ادامه داد و مدرک تدریس گرفت. سیجی پس از مدت کوتاهی تدریس در یکی از دبیرستان‌های «شنجو»، به دپارتمان تاریخ دانشگاه سیچوآن رفت و به مطالعه‌ی تاریخ هنر مشغول شد.
وی همچنین برنده‌ی جوایزی همچون جایزه‌‌ی ادبی «فمینا» شد.

* کتاب:
Balzac et la Petite Tailleuse Chinoise
Balzac and the Little Chinese Seamstress
Originally published: 2000
Author: Dai Sijie
Characters: The Little Seamstress, Four Eyes, The Village Headman, The Tailor, Ma, Luo, The Miller, The Gynaecologist
Genres: Historical Fiction, historical novel, Autobiographical novel, Fictional Autobiography
Pages: 184
Translator: Ina Rilke

امتیاز

کیفیت هنری و اجرای صداپیشگان

4

محتوا و داستان

4

فصل ها

مشخصات کتاب گویا

سایر مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

  • نه داستان و نه راوی هیچکدوم خوب نبودن. راوی انگار اصرار داره تودماغی حرف بزنه
  • داستان در زمان ریاست‌جمهوری مائو در چین اتفاق می افته. یک داستان انتقادی است که نباید به سادگی ازش عبور کنید. گرچه با لحنی نوجوانانه و ساده نوشته شده اما کتابی جدی است. از آقای قدیریان بابت روایت و جان‌بخشی به کتاب متشکرم.
  • داستان و اقتباس خوبی یود ولی متاسفانه راوی اصلا خوب نبست. خیلی تند میخونه داستانو بدون مکث
  • همه جیز عالی
  • چی شد مدیر جون؟!!؟ چون اشتباه بود برداشتی داستان ماجراهای چی چی پون
  • چی شد مدیر جون؟!!؟ چون اشتباه بود برداشتی داستان ماجراهای چی چی پون
  • ممنون از راوی اما داستانی بی محتوا بود واقعا
  • راوی عالی بود.داستان جذاب و پر کشش

تصاویر

از همین نویسنده

از همین گوینده

کتاب گویا