منو
شمس خاموش

شمس خاموش

  • 7 قطعه
  • 139 دقیقه مدت کتاب
  • 3691 دریافت شده
نویسنده: سینان یامور
راوی: بهروز رضوی
قالب: روایی
دسته‌بندی: شخصیت‌ها
«شمس خاموش» اثر «سینان یامور»، مولوی‌شناس و عرفان‌پژوه ترک‌تبار است. این کتاب گویا شما را به شنیدن ماجرای زندگی عارف بزرگ سده‌ی هفتم هجری «شمس تبریزی» دعوت می‌کند.

از ایرانصدا بشنوید

«محمد بن علی بن ملک‌داد تبریزی» ملقب به «شمس‌الدین» یا «شمس تبریزی» (زاده‌ی 582 – درگذشته‌ی 645 هجری قمری) از عارفای ایرانی مسلمان مشهور سده‌ی هفتم هجری است. سخنان وی را که در مجالس مختلف بر زبان آورده، مریدان گردآوری کرده‌اند که به نام «مقالات شمس تبریزی» معروف است.
از زندگی شمس تبریزی و احوال شخصی او تا آن‌گاه که مقالات شمس کشف شد، خبر مهمی در دست نبود. قدیمی‌ترین مدارک درباره‌ی شمس تبریزی «ابتدانامه‌ی سلطان ولد» و «رساله‌ی سپهسالار» است که گفته: «هیچ آفریده‌ای را بر حال شمس اطلاعی نبوده، چون شهرت خود را پنهان می‌داشت و خویش را در پرده‌ی اسرار فرو می‌پیچید.»
در کتاب مقالات، اگرچه شمس تبریزی به شرح احوال و معرفی پیشینه‌ی خود نپرداخته‌است، اما می‌توان او را از میان توصیفات و خاطرات بازشناخت؛ توصیفاتی که او به مناسبت‌های گوناگون درباره‌ی افراد و اقوال مطرح می‌کند.
درباره‌ی پدر و مادر شمس تبریزی آن قدر می‌دانیم که او در مقالات آن‌ها را به نازک‌دلی و مهربانی توصیف می‌کند و این‌که آن‌ها شمس را نازپرورده کرده بودند: «این عیب از پدر و مادر بود که مرا چنین به ناز برآوردند.» و در جایی درباره‌ی پدر خود می‌گوید: «نیک‌ مرد بود… الا عاشق نبود، مرد نیکو دیگر است و عاشق دیگر… پدر از من خبر نداشت. من در شهر خود غریب، پدر از من بیگانه، دلم از او می‌رمید. پنداشتمی که بر من خواهد افتاد. به لطف سخن می‌گفت، پنداشتم که مرا می‌زند، از خانه بیرون می‌کند.» هم‌چنین، از اشعار مولوی می‌فهمیم که زبان مادری شمس تبریزی آذری باستان بوده که امروزی «تاتی» نامیده می‌شود.
شمس تبریزی در محضر استادانی چون «شمس خونجی» تحصیل کرد. او سپس به سیر و سلوک پرداخت و در نزد پیران طریقت، کسانی چون «پیر سله‌باف» و «شیخ رکن‌الدین محمد سُجاسی» معروف به «پیر سُجاسی»، به کسب معرفت پرداخت. شمس تبریزی، چنان‌که از مقالات او بر می‌آید، از برخی از بزرگان زمان خود نیز تأثیر پذیرفته بود و از آن میان نام‌های «شهاب هریوه (اندیشمند خردگرا)، فخر رازی، اوحدالدین کرمانی و محی‌الدین ابن‌عربی» در مقالات شمس آمده‌است.

درباره‌ی کتاب
این کتاب در مدت کمتر از سه سال، 412 بار در کشور ترکیه تجدید چاپ شده‌است و با وجودی که چاپ اول کتاب یک‌صدهزار نسخه بود، در کمتر از دو هفته به چاپ دوم رسید. به جرئت می‌توان گفت صمیمیت کلام و سادگی و روانی نثر که با هدف برقراری ارتباط بهتر و صمیمی‌تر مخاطب با شمس بوده، بر جذابیت کتاب افزوده‌است.

درباره‌ی نویسنده
«سینان یامور»، نویسنده‌ی کتاب، عرفان‌پژوه و مولاناشناس اهل ترکیه است. از او کتاب‌های متنوعی به چاپ رسیده که همگی با شمارگان بسیار بالا و تعداد چاپ‌های استثنایی روبه‌رو شده‌اند. کتاب «شمس خاموش و یوسف و زلیخا» اثراین نویسنده، به ده زبان مختلف ترجمه شده‌است. آثار این نویسنده‌ی بزرگ در قالب رمان با قلمی بسیار زیبا و تأثیرگذار نوشته شده‌ که هر خواننده‌ای را به‌شدت تحت‌تأثیر قرار می‌دهد.

* کتاب:
Aşkın Gözyaşları (2013)

امتیاز

کیفیت هنری و اجرای صداپیشگان

5

محتوا و داستان

4

فصل ها

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

  • سلام ایرانصدای عزیز بسیار ممنونم از شما هر روز دنبال میکنم ببینم کتاب چی اومده که گوش کنم بخصوص که راوی جناب بهروز رضوی باشند حتی مورد علاقه ام نباشد گوش میکنم صدای ایشون بسیار ارامبخش و دلنشین هست از راوی هم بسیار ممنونم و ارزو میکنم بخصوص روایت کتوب نویسندگان روسی ایشون باشند ممنونم
  • بسیار عالی باصدای بسیار دلنشین و خاص
  • سلام تشکر از متن و خوانش زیبای استاد رضوی بزرگوار
  • دلنشین و عالی بود
  • من عاشق صدای استاد عزیزم آقای بهروز رضوی هستم
  • ازاینگونه کتاب ها بیشتر منتشرشودلطفا
  • سلام خیلی عالی تشکر.از برنامه خوب شما
  • سلام زیبا بود
  • داستان بسیار عالی وصدادلنشین بود

تصاویر

از همین گوینده

کتاب گویا