منو
صید قزل آلا در آمریکا

صید قزل آلا در آمریکا

  • 8 قطعه
  • 163 دقیقه مدت کتاب
  • 4609 دریافت شده
داستان از خاطره‌ای در تابستان 1942 آغاز می‌شود. روزی که راوی در دوران کودکی از پدرخوانده‌‌‌ی پیر دائم‌الخمرش، برای اولین‌‌بار، چیزی درباره‌‌ی صید قزل‌آلا در آمریکا شنید.

از ایرانصدا بشنوید

درباره‌‌ی کتاب
«صید قزل آلا در آمریکا» نوشته‌‌ی «ریچارد براتیگان/ Richard Gary Brautigan» یک رمان پست‌مدرن با ساختاری عجیب است که بیشتر به خاطره‌نویسی و یادداشت‌های روزانه می‌مانَد.
براتیگان در این اثر که شاهکار او محسوب می‌شود، نگارش داستان را تکه‌تکه پیش برده است که هر تکه را می‌توان بخشی جدا در نظر گرفت. به این دلیل ظاهر این رمان شبیه مجموعه داستان کوتاه است و داستان‌ها را می‌توان مستقل از همدیگر و بدون درنظرگرفتن ترتیب آنها خواند.
عبارت «صید قزل آلا در آمریکا» در این کتاب به شکل‌های گوناگونی استفاده شده است: این عبارت، هم عنوان کتاب است، هم نام یک شخصیت است، هم نام یک هتل است و هم به ماهی‌گیری اشاره دارد و حتی نام یک جنبش اجتماعی است.
براتیگان در این کتاب برجسته، از تم «صید قزل‌آلا» به عنوان استعاره‌‌ای نه‌چندان تلویحی استفاده می‌کند تا نقدهایی طنزآمیز را بر جامعه و فرهنگ آمریکا وارد آورد.

درباره‌‌ی نویسنده
«ریچارد براتیگان» متولد 30 ژانویه 1935 و درگذشته‌ی 25 اکتبر 1984، نویسنده و شاعر آمریکایی بود. براتیگان در تاکوما واشنگتن به دنیا آمد. او در بیست‌سالگی به تشخیص پزشکان، به‌علّت ابتلا به جنون جوانی پارانوئیدی در بیمارستان، تحت شوک درمانی و مراقبت ویژه قرار گرفت و پس از مرخص‌شدن، به سان‌فرانسیسکو رفت. آنچنان که خودش می‌گوید، هفت سال شعر گفت تا یاد بگیرد چطور یک جمله‌ی درست بنویسد. پس چندان هم بی‌جا نیست که انتظار نثری شاعرانه‌ را از او داشته باشیم.
براتیگان در تابستان 1961، به همراه همسر و کودک خردسالش، به آیداهو رفت و زندگی در چادر کنار رودخانه‌های پر از قزل‌آلای آنجا را تجربه کرد و رمان «صید قزل‌آلا در آمریکا» را نوشت. این رمان شش سال بعد در 1967 منتشر شد و براتیگان را که در فقر مطلق به‌سر می‌برد و حتی در تأمین غذای روزانه دچار مشکل بود، از نظر مالی نجات داد.
آثار به جامانده‌ی ریچارد براتیگان 9 رمان، یک مجموعه داستان و چندین دفتر شعر است و از بین آنها می‌توان به «در قند هندوانه»، «صید قزل‌آلا در آمریکا»، «در رویای بابل»، «اتوبوس پیر و چند داستان دیگر»، «پس باد همه چیز را با خود نخواهد برد»، «یک زن بدبخت» و «بارش کلاه مکزیکی» اشاره کرد که به زبان فارسی هم ترجمه شده‌اند.
براتیگان در سال 1984، در سن 49 سالگی، هنگامی که در کالیفرنیا به‌سر می‌برد، با گلوله خودکشی کرد.
***
برای موسیقی تیتراژ و فواصل این کتاب گویا از سبک موسیقی «کانتری» که موسیقی سنتی و محلی آمریکا به حساب می‌آید، استفاده شده است.

1- آلبوم My Old Kentucky Home اثر Kevin Williams
2- آلبوم Christmas Bluegrass اثر KnightsBridge
3- آلبوم Country Mountain Barn Dance اثر Craig Duncan
4- آلبوم Colonial Hymns اثر Craig Duncan
5- آلبوم Bluegrass Sinatra اثر Craig Duncan

امتیاز

کیفیت هنری و اجرای صداپیشگان

3

محتوا و داستان

3

آسیب ها

فصل ها

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

  • جناب قدیریان خیلی صداتون عالیه بیشتر صوتی کار کنید
  • بت نظرم صید قزل آلا در آمریکا باید رو متن خونده بشه، با این همه خوبه که ایرانصدا سراغ چنین کتابهای متفاوتی میره...
  • به نام خدا . سلام! خیلی خوب بود اما راوی فوق العاده عالی بود
  • کتابخوانی جناب قدیریان عالی هست. یعنی اگر داستان به این نحو خوانده نمیشد، خیلی قابل گوش کردن نبود. با نحوه خوانش ایشان بسیار شنیدنی بود. قلم نویسنده، به نوعی متفاوت از داستانهای معمول هست.شبیه به پادکست‌ها و کمی هم با استعاره میباشد. ممنون ایرانصدا، مهرنوش زاهدی
  • سبک نوشتاری داستان عالی بود. عالی تر از اون راوی داستان بود که خیلی دلنشین و زیبا ماجراها رو تعریف می‌کرد. اما خود داستان چیز خاصی نداشت. بعد از این همه وقت که داستان رو تا آخر گوش میدی چیزی عایدت نمیشه. میشه گفت برای وقت گذرونی داستان خوبیه (ر_قاین)
  • بی نظیر هم کتاب هم راوی

تصاویر

از همین نویسنده

از همین گوینده

کتاب گویا