منو
تصویر بزرگ

تصویر بزرگ

  • 8 قطعه
  • 166 دقیقه مدت کتاب
  • 4779 دریافت شده
نویسنده: دینو بوتزاتی
کارگردان: علی عمرانی
قالب: نمایشی
دسته‌بندی: رمان و داستان
بشر تاکنون روبات‌های بسیاری ساخته است که صرفاً مقلد مکانیکی رفتارهای وی بوده‌اند؛ اما این وسوسه همواره با آدمی همراه بوده است که روباتی بسازد که از ویژگی‌های صرفاً انسانی مانند اندیشه نیز برخوردار باشد.

از ایرانصدا بشنوید

پرفسور «ارما ایزمانی»، استاد الکترونیک دانشگاه، همراه با همسرش، برای تکمیل پروژه‌ای کاملاً سرّی به یک مرکز نظامی دعوت می‌شود. یک نامه‌ی رسمی از وزارت‌خانه برای پروفسور ایزمانی ارسال می‌شود که از او می‌خواهد تا شرکت در عملیاتی دوساله را با حقوق بالا بپذیرد.
پروفسور همراه همسرش «الیزا» راهی این مأموریت می‌شود و در آنجا درمی‌یابد که روبات شگفت‌انگیزی ساخته شده است که علاوه بر توانایی انجام حرکت‌ها و رفتارهای مکانیکی انسان، فکر می کند و علاوه بر حواس پنج‌گانه، دارای احساس بشری است.
طراح این روبات دانشمندی است که آن را براساس الگویی از زن دوست‌داشتنی و مرحوم خود، «لائورا»، ساخته است: زنی زیبا ، هوس‌ران و بی‌وفا.
در ادامه ماجراهای داستان، روبات با احساس تنفر از زن محبوب طراح خویش و به قصد انتقام از دانشمند طراح، همسر پرفسور ایزمانی را به درون خود می‌کشاند و ...

*درباره‌ی کتاب:
رمان «تصویر بزرگ» در سال 1960 به چاپ رسید. این داستان اولین رمان «علمی- تخیلی» در تاریخ ادبیات ایتالیا به حساب می‌آید.
تصویر بزرگ داستانی است که در آن این میل وافر بشر به تصویر کشیده شده و علاوه بر آن حوادث و اتفاقاتی که ناخواسته و خارج از اراده‌ی بشری وقوع می‌یابند نیز پیش چشمان خواننده ترسیم شده است.

*درباره‌ی نویسنده:
«دینو بوتزاتی»(زاده 16 اکتبر 1906 - درگذشته 28 ژانویه 1972) نویسنده‌ی اهل ایتالیا بود.
معروف‌ترین کتاب او رمان «بیابان تاتارها» است که شهرت جهانی یافته است. از این کتاب فیلمی هم ساخته شده که فیلم‌برداری آن در ارگ تاریخی بم در ایران صورت گرفته است.
«دینو بوتزاتی» نویسنده‌ی
نامدار ایتالیایی در سال 1906 در شهر «بلونو» از شهرهای استان «ونیز» ایتالیا به دنیا آمد. اولین رمان بوتزاتی «بارنابوی کوهستان‌ها» نام این نویسنده را بر سر زبان‌ها انداخت.
در سال 1958 کتاب «شصت داستان» بوتزاتی جایزه‌ی معتبر «استرگا» را برای نویسنده به ارمغان آورد. «داستان کولومبره» در زمره‌ی بهترین داستان‌های کوتاه بوتزاتی است.
بسیاری از داستان‌های او را کارگردانان معاصر ایتالیا به فیلم درآورده‌اند که برای نمونه می‌توان از فیلم‌های بارنابوی کوهستان به کارگردانی «ماریو برنتا»، یک مورد بالینی «اوگوتو نیاتزی» و صحرای تاتارها به کارگردانی «والریو زورلینی» نام برد. بسیاری از صحنه‌های فیلم صحرای تاتارها در ارگ بم فیلم‌برداری شده بود.
پیشینه‌ی ترجمه‌های این نویسنده در زبان فارسی به دهه ‌‌ی پنجاه بازمی‌گردد که دو کتاب تصویر بزرگ ترجمه‌ی «بهمن فرزانه» و بیابان تارتارها ترجمه‌ی «سروش حبیبی» به چاپ رسید. در سال‌های اخیر نیز آثار این نویسنده به همت مترجمانی چون «رضا قیصریه» (سامر 1379)، «مهشید بهروزی» (صحرای تاتارها 1365)، «محسن ابراهیم» (برنده‌ی جایزه‌ی بنیاد بوتزاتی برای ترجمه‌ی بیست داستان- شصت داستان- کولومبره و پنجاه داستان دیگر- صحرای تاتارها) به چاپ رسیده است.
سرانجام این نویسنده صاحب سبک ایتالیایی دینو بوتزاتی در سال 1972 در سن 66 سالگی به علت ابتلا به سرطان لوزالمعده درگذشت.

*کتاب:
Larger than Life ,1960

**** از شما مخاطبین محترم بابت کیفیت قسمت هایی از این کتاب گویا پوزش می خواهیم. ****

امتیاز

کیفیت هنری و اجرای صداپیشگان

5

محتوا و داستان

5

آسیب ها

فصل ها

مشخصات کتاب گویا

سایر مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

  • داستان جالبه ولی قالب نمایشی داستان رو خراب کرده . همین کتاب به شکل روایی با صدای استاد رضوی موجوده ، پیشنهاد می‌کنم اون رو گوش کنید
  • خیلی معمولی بود
  • داستان عجیب غریبی بود منو تا آخر برد ممنون به خاطر اجرای خوب
  • من دوست نداشتم. مینا
  • کتاب لوطی و آتش رو حتماً گوش کنید هزاران بار از کتابهای غربی شنیدنی تر است
  • پروفسور ایزمانی از وسط داستان غیب شد بنده خدا
  • مینا—چرا ؟ دینو بونزاتی که قلمش تواناست. لابد اجرا ....
  • آخه هیچ هیجانی نداشت .واسه همین دوست نداشتم .مینا
  • فوق العاده بود، اجرا و داستان هر دو بسیار عالی، لطفا از دینو بوتزاتی داستانهای بیشتری بذارید ، ب دوستان توصیه میکنم بیابان تاتارها از همین نویسنده رو گوش بدهند.
  • خیلی خوب بود ولی دوتا سوال دارم ازتون، پرفسور ارمانو ایزمانی چی شد؟؟؟؟ چرا از یه جای داستان حذف شد؟؟؟ راجع به آشنایی اورورا و پرفسور الوویزی چرا هیچ توضیحی داده نشده ؟؟؟؟ لطفا وقتی کتابی را خلاصه یا سانسور میکنید به داستان اصلی لطمه نزنید
  • افتضاح
  • این خانوم صدا پیشه تمام دیالوگهاشو با جیغ و صدای بلند و لهجه غیرطبیعی که فکر میکنه خیلی خارجیه میخونه و آدم رو از کتاب فراری میده ، لطفا شما که زحمت میکشید صدای ایشون رو متعادل کنید تا ماهایی که با هندزفری گوش میکنیم یهو کر نشیم .

تصاویر

از همین نویسنده

کتاب گویا