منو
تقصیر

تقصیر

  • 9 قطعه
  • 166 دقیقه مدت کتاب
  • 22128 دریافت شده
نویسنده: آرتور کانن دویل
کارگردان: رضا عمرانی
قالب: نمایشی
دسته‌بندی: رمان و داستان
«پروفسور پورتوریوس» و همسرش «ماریا ویولتا» در حادثه رانندگی کشته می‌شوند. مرگ آن دو طبیعی به نظر می‌رسد. «دکتر واتسون»، دستیار «شرلوک هولمز»، همانند بسیاری دیگر گمان می‌کند که این حادثه کاملاً اتفاقی و به خاطر یک سهل‌انگاری رخ داده است.

از ایرانصدا بشنوید

اما شرلوک هولمز، کارآگاه جنایی، که از جزئیات صحنه تصادف مطلع می‌شود، با بررسی شواهد و بررسی نحوه تصادف به دستیارش ثابت می‌کند که آن دو تن به صورت تصادفی کشته نشده‌اند.
او پی می‌برد که نفر سومی هم در اتومبیل پروفسور بوده که پس از حادثه، پنهان شده و خودش را معرفی نکرده و آنها او را شناسایی می‌کنند. او «شاندرسون»، دستیار پروفسور بود که به دست و پا چلفتی بودن معروف بوده است.
در همین زمان خود شاندرسون به نزد هولمز می‌آید و از او درخواست می‌کند تا با بررسی شواهد، ثابت کند وی عامل مرگ پورتوریوس و همسرش نیست. شرلوک هولمز که به این ماجرا احساسی انسانی دارد، می‌پذیرد و با تحقیقات مفصل متوجه می‌شود که پروفسور دشمنان زیادی داشته که او را به دادگاه کشانده‌اند، اگرچه در دادگاه خیلی موفق نبوده‌اند. اما قصد داشتند که آبروی حرفه‌ای و اعتبار پروفسور را نابود کنند.

*درباره کتاب:
«شرلوک هولمز» مشهورترین کارآگاه در ادبیات داستانی انگلستان است. ماجراهای شرلوک هولمز سهم مهمی در مجموعه کتاب های ادبیات کلاسیک جهان دارد. او که متولد «یورکشایر» انگلستان است، در اواخر قرن 19 و آغاز قرن 20 فعالیت می‌کرد. این شخصیت داستانی را نخستین بار در سال 1887، نویسنده و پزشک اسکاتلندی «سر آرتور کانن دویل» ساخته و پرداخته کرد و در کتاب‌های او مطرح شد.
کانن دویل شخصیت هولمز را از شخصیت یک جراح اهل ادینبورگ بنام «جوزف بل» الهام گرفت. بل می‌توانست با دیدن ظاهر مردم از شخصیت درونی آن‌ها آگاه شود. شهرت هولمز به خاطر قدرت استثایی او در مشاهده جزئیات و استنتاج منطقی بر اساس آن‌ها است، قدرتی که وی را بدون شک معروف‌ترین کارآگاه تخیلی جهان و یکی از مشهورترین مخلوقات داستانی همه اعصار ساخته‌ است و علاوه بر همراه همیشگی او «دکتر واتسون» و مأموران اسکاتلندیارد، خواننده را نیز به حیرت وا می‌دارد.
نام کامل او «ویلیام شرلوک اسکات هولمز» است. شرلوک هولمز در داستان‌های اصلی هیچ‌گاه خود را کاراگاه خصوصی نخوانده، بلکه به عنوان کارگاه مشاور خود را می‌خواند و در نوع خود تک است. شرلوک هولمز، در روز ششم ژانویه 1854 در روستایی به نام «مایکرافت» (که اتفاقاً نام برادر بزرگ‌تر وی نیز هست) در ایالت یورکشایر به دنیا می‌آید.
وقتی بزرگ می‌شود به دانشگاه آکسفورد می‌رود و اولین معمای جنایی خود را به نام «راز کشتی گلوریا اسکاتم» در 20 سالگی حل می‌کند.

*درباره نویسنده:
«سر آرتور ایگناتیوس کانن دویل» (زاده 22 مهٔ 1859 – درگذشته 7 ژوئیهٔ 1930)، پزشک و نویسندهٔ اسکاتلندی، در ادینبورگ چشم به جهان گشود.
پدر وی به‌شدت به مشروبات الکلی اعتیاد داشت و در نهایت، به خاطر حمله‌های ناشی از بیماری صرع به آسایشگاه منتقل شد. او فردی جدا از خانواده بود که هیچ تلاشی برای تربیت فرزندان خود نکرد.
آرتور تا سن نه سالگی در گروه مذهبی مدرسه مشغول فعالیت بود. از سال 1876 تا 1881 در دانشگاه ادینبورگ در رشته پزشکی تحصیل کرد. مدتی به عنوان پزشک یک کشتی در سفرهایی به غرب آفریقا کار می‌کرد و بالاخره در سال 1885 مدرک دکترای خود را از دانشگاه اخذ کرد. او در کنار طبابت، برای روزنامه‌ها مطالب ادبی و مقاله می‌نوشت.
وی آوازه خود را مدیون خلق شخصیت شرلوک هولمز، کارآگاه خصوصی، است. بین سال‌های 1890 تا 1893 سری کتاب‌های شرلوک هولمز و دکتر واتسون او چاپ شد.
سال‌ 1893 در معمای آخر، شرلوک هولمز به دست «دکتر موریاتی» کشته شد. اما کانن دویل دوباره شخصیت محبوبش یعنی هولمز را زنده کرد و آثار ماندگار دیگری از بازگشت شرلوک هولمز به جای گذاشت. 9 سال بعد در سال 1902 شاهکار خود یعنی «سگ شکاری باسکِرویل» را نوشت.
او چهار رمان و بیش از پنجاه داستان کوتاه از شرلوک هولمز نوشت. به‌طور کلی داستان‌های شرلوک هولمز نقطه عطفی در ادبیات جنایی محسوب می‌شود. وی در زمان خود نویسنده‌ای پرکار بوده و علاوه بر داستان‌های شرلوک هولمز؛ اشعار، نمایش‌نامه‌ها، رمان تاریخی، کتاب تاریخ، از جمله کتاب مفصلی دربارهٔ بوئرهای آفریقای جنوبی و نیز کتابی دربارهٔ احضار ارواح (که در اواخر عمر، سخت بدان معتقد شده بود) و آثار بسیار دیگری نوشته‌است.
او در 7 ژوئیه سال 1930 میلادی بر اثر سکته قلبی درگذشت. پس از درگذشت کانن‌دویل نویسنده‌های بسیاری به تقلید از او داستان‌های شرلوک هولمز را ادامه دادند که از مشهورترینشان «لورن دی. استلمن» است. تا کنون دو کتاب از او با نام‌های «دکتر جکیل و آقای هولمز» و «شرلوک هولمز علیه دراکولا» به زبان فارسی ترجمه شده‌ است.

اقتباس‌ها:
تا کنون از قصه‌های شرلوک هولمز اقتباس‌های بسیاری در حوزه‌های کتاب گویا، نمایش رادیویی، مجموعه تلویزیونی، فیلم سینمایی و نمایش صحنه‌ای صورت گرفته است که از جمله معروف‌ترین آن‌ها عبارتند از:
1- فیلم سینمایی شرلوک هولمز (2009) یک فیلم نئو نوآر معمایی-جنایی به کارگردانی گای ریچی است.
2- «ماجراهای شرلوک هولمز» یک مجموعه تلویزیونی بریتانیایی است که در کمپانی «گرانادا» تهیه شده و در سال‌های 1984-1994 از شبکه «آی‌.تی‌.وی گرانادا» بریتانیا پخش شد.
3- «شرلوک» یک مجموعهٔ تلویزیونی بریتانیایی و اقتباسی به‌روز شده از داستان‌های کارآگاهی شرلوک هولمز است. این سریال را «استیون موفات و مارک گیتیس» ساخته‌اند و در آن «بندیکت کامبربچ» در نقش شرلوک هولمز و «مارتین فریمن» در نقش جان واتسون ایفای نقش می‌کنند. این سریال از سال 2010 تا 2017 در چهار فصل تولید و پخش شده است. شرلوک محصول مشترکی از شبکه بریتانیایی «بی‌بی‌سی» و شبکه آمریکایی «دبلیوجی‌بی‌اچ» است.

امتیاز

کیفیت هنری و اجرای صداپیشگان

5

محتوا و داستان

5

آسیب ها

فصل ها

مشخصات کتاب گویا

سایر مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

  • این داستان قبلا تحت عنوان میکروب حقارت با صدا پیشه های عزیز مشابه جز نقش شرلوک که روانشاد آقالو مجری آن بودند در ایران صدا اجرا شده است
  • لطفا حتی اگه از محتوای داستان خوشتون نمیاد، آخر داستان رو لو ندید، این سلیقه شخصی شماست، ممکنه شخص دیگه ای بخواد گوش بده و وقتی آخر داستان معلومه دیگه لطفی نداره
  • برداشت زیادی آزاد بود. اصلا ربطی به کارهای کانن دویل نداشت. بهتر بود یک اسم دیگر رویش میگذاشتید که شنونده را گمراه نفرمایید. لحن صداپیشگان هم گاه نامناسب میشد و ربطی به گفته شان یا موقعیت داستان نداشت به ویژه واتسون. کلا کار ضعیفی از آب درآمده بود.
  • متاسفانه داستان خیلی بی معنی بود هولمز درابتدای داستان میگه برخلاف نوشته روزنامه طرف با تصادف نمرده سپس شخص سومی پیش هولمز میادو در مورد ان تصادف درخواست کمک میکنه و داستان زندگی پرفسورروتعریف میکنه ودرآخرهم هولمزبه مضنون میگه بریم من به پلیس میگم تو بی گناهی جای نیش حشره مشخص نشد چی بودو در اخر هم به نظر رسید هولمز چون هولمز معروفه بدون ارائه دلیلی فقط بر مبنای گفته های شاگرد پرفسور به پلیس خواهد گفت این بیگناهه و تمام
  • احتمالا که نه صد در صدر به دلایل برداشت آزادبا ذهنی آزاد و یا اقتباس بد شایدم سانسور زیاد این کتاب اصلا معمایی نبود و پایان بندی داستان خنده دار بود هولمز به طرفین اعلام میکنه خیالشون راحت باشه چون هولمز به دلیل هولمز بودن به پلیس میگه طرف بیگناهه در مرگ پروفسور نقشی نداشته به این دلیل که ماجرای زندگی پروفسور رو برای من تعریف کرد و دروغ نگفته درسته با تصادف نمرده و دلایلش مشخصه این مرد هم هیچکاره هست چون خودش میگه و منم باور کردم جای نیش حشره هم بدون جواب موند مانند بچه ای که به نظر پروفسور او ر
  • جای نیش حشره نامشخص موند-به نظرمیومدکه پروفسور بچه زن را زنده بدنیا آورد ولی نتیجه و سرنوشت بچه مشخص نشد-اینکه پروفسور در تصادف مرده یا به صورت طبیعی مرده هیچ دلیل قانع کننده ای جز تعریف ماجرا از زبان شخص سوم برای بیگناهی وی ارائه نشد- وقسمت خنده دار ماجرا سوال از شاگرد پروفسور بود که زمانی که میخواستید فرار کنید چرا پتو رو توی ماشین جا گذاشتید مگر نمیدونستید هوا سرد هست و ممکن بود سرما اذیتتون کنه عجب سوالی و باریک بینی!!!!
  • لطفا کتابهای بیشتری از شرلوک هلمز بزارید کم هست
  • اگه فقط به دید یک نمایش معمولی بهش گوش بدین جالبه.بد نیس. ولی این نه تنها داستانی از شرلوک هولمز نبود. بلکه حتی اقتباس از هولمز هم به حساب نمیومد. مشخصه نویسنده و کارکارگردان این نمایش حتی یه جلد از کتابهای شرلوک هولمز رو توی زندگیش نخونده.وگرنه میفهمید چه داستان پرت و بی معنی ای نوشته.فقط از اسامی هولمز و دکتر واتسن استفاده کرده. ین به هیچ وجه از داستانهای آرتور کانن دوبل نبود./در کتابهای هولمز همیشه اشاره به این میشه خونه شون توی خیابان "بیکر 221 B" هست.سوار درشکه میشه.اخبار و اطلاعات رو از طر
  • همچون همیشه عالی بود واقعا خسته نباشین همگی و بسیار ممنون.
  • اثار کلن دویل فقط اثار جنایی نیستند بلکه ادبی و جنایی هستند و متاسفانه وقتی از سر و ته داستان میزنید و فقط سرنخ های لازمه رو قطار میکنید دیگه ارزش کتاب و هم معمایی بودنش از بین میره کاش به جای نمایشی کردن کتابهای معمایی آنها روایی اجرا میشدند اینجوری حذف قسمتهای مختلف کتاب کمتر هست
  • بسیار زیبا بود دست همتون درد نکنه بژید🙏
  • تو انتخاب صدا خیلی دقت کنید متاسفانه افتضاحه و کاملا مصنوعی و تو ذوق زننده
  • این کتاب جزو آثار آرتور کانن دویل نیست فکر کنم چون زمان ایشون اتومبیل نبوده تو لندن ..ولی شاید نویسندش پسر آرتورکانن دویل باشه ..چون پسرشونم چند تا داستان هلمز رو سعی کرد ادامه بده ولی اون هلمز با این هلمز فرق کرد و نتونست هلمز رو زنده نگه داره ..همه فیلم هاو سریالام از داستان های سر آرتور کانن دویل نابغه بوده ...اگه تونستید نویسندشو اصلاح کنید تو جلدش بهتره در کل خیلی ازتون ممنونم ..هلمز به عنوان واقعی ترین شخصیت تخیلی تاریخ جهان شناخته میشه و تو گینس هم ثبت شده ..کسی که بتونه هلمز رو زنده نگه
  • سلام با عرض ادب و احترام لطفاً به شعور مخاطب توهین نکنید وقتی داستان من در آوردی می‌گذارید نویسنده را هم معرفی کنید
  • عالی بود و خسته نباشید. اگر مرلین مونرو فقید، صدای زیبای خانم متخصص را داشت، محبوبیتش هزار برابر میشد و تبدیل به رب النوع زنانگی میشد.
  • جالب نبود!نمیدونم به خاطر سانسور زیاد بود یا چی،ولی کاملا ... تموم شد و حتی پایان باز هم نداشت!بدون مدرک و فقط با صحبت!سرنوشت بچه هم که انگاری به دنیا آوردنش هم مشخص نشد،حتی فزضیه جای نیس هم نیمه کاره موند و مشخص نشد!
  • کاش صدای دکتر و هلمز عوض میشد ...برا هلمزای بعدی ایشاله..البته هر دو صدا عااالین..همه صداها ولی جای شخصیاتاشون
  • امیدوارم کتاب های بیشتری از ارتور کانن دویل رو صوتی کنید
  • آخ جون شرلوک هولمز حرف ندارید هرچی نمایش داره سر آرتو کانن دویل نمایشی کنید بی نهایت سپاس عاشق صداهاتونم

تصاویر

از همین نویسنده

کتاب گویا