منو
بیلی باد ملوان

بیلی باد ملوان

  • 9 قطعه
  • 101 دقیقه مدت کتاب
  • 7055 دریافت شده
نویسنده: هرمان ملویل
راوی: بهروز رضوی
قالب: روایی
دسته‌بندی: کتاب گویا
ملوان جوان و زیبایی به نام "بیلی باد" مجبور است در طول جنگ بین انگلستان و فرانسه در نیروی دریایی خدمت کند.

از ایرانصدا بشنوید

او بسیار خوش چهره با قلبی مهربان است و با پشتکاری که از خود در کارش نشان می‌دهد، بسیار زود مورد توجه رؤسا و افسران مافوقش قرار می‌گیرد."بیلی باد" پسری است سرراهی که هیچ اطلاعی از پدر و مادر واقعی خود ندارد. نقص مادرزادی او لکنت زبانش است که در لحظات بحرانی به سراغش می‌آید. او در کشتی "حقوق بشر" در شغل ملوانی مشغول به کار است. کاپیتان "ور" و دیگر ملوانان او را دوست دارند، اما ناظم کشتی، یعنی آقای "کلا گارت" که ذاتا آدمی است خبیث و خشن، از دوستی دیگران با بیلی خوشش نمی‌آید و در پی آزار اوست. بیلی در برابر همه‌ی کارهای سختی که کلاگارت به او واگذار می‌کند از خود مقاومت نشان می‌دهد تا زمانی که کلاگارت در حضور ناخدا "ور" به بیلی تهمت برانگیختن شورش در کشتی را می‌زند. "بیلی" که به دلیل لکنت زبان، قادر به دفاع از خود نیست با مشت به شقیقه‌ی کلاگارت می‌زند و فاجعه آغاز می‌شود.

درباره ی نویسنده:
هرمان ملویل (Herman Melville) نویسنده بزرگ آمریکایی در اول اوت سال 1819 در خانواده ای روشنفکر و نسبتاً مرفه در شهر نیویورک به دنیا آمد و در 28 سپتامبر 1891 در همانجا درگذشت. هرمان ده سال اول زندگی را تقریباً در رفاه و نیکبختی به سر برد و زندگی آرام و خوشی را با هفت خواهر و برادر دیگر خود گذراند و متوجه گذشت زمان نبود تا اینکه ناگهان تغییر بزرگی در زندگی آرام و آسوده آنها رخ داد. پدر هرمان، «آلان ملویل Allan» به سوی ورشکستگی رفت و دیگر نتوانست در مقابل این ورشکستگی که کلیه زندگیش را به باد داد، قد راست کند و از فرط ناراحتی و ناکامی فراوان دو سال بعد از این شکست، زمانی که هرمان دوازده سال داشت، رخت از جهان بربست و خانواده‌اش را در تنهایی و تنگدستی گذاشت.
رمان بیلی باد همچنین منبع خوبی برای الهام گیری کارگردانان سینما و تئاتر بوده است.

امتیاز

کیفیت هنری و اجرای صداپیشگان

5

محتوا و داستان

4

آسیب ها

فصل ها

مشخصات کتاب گویا

سایر مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

  • نقد کتاب پر از فاکت‌های تاریخی غلط است، برای مثال آثار ملویل و حتی موبی‌دیک در زمان حیات نویسنده ابداً با اقبال مواجه نشد و تنها در ابتدای قرن بیستم بود که جهان به کشف ملویل و موبی‌دیک رسید.
  • به نظر من خیلی خیلی غیر واقعی بود. ضربه ای که بیلی زده بوده، به قصد کشت نبوده که مجازات اعدام داشته باشه و اصلا چرا ناخدا صبر نکرده بوده که با دست سالار مجازات تعیین بشه با اینکه می‌دانسته اون طرف مشکل داشته نه بیلی! ‌ خلاصه به نظر من علیرغم قدردانی از عوامل تولید، داستان جالبی نبود. ممنون ایرانصدا. مهرنوش زاهدی

تصاویر

از همین نویسنده

از همین گوینده

کتاب گویا